Здравейте, приятели!

По една или друга причина, Вие сте попаднали на нашия скромен интерактивен рецептурник и сте добре дошли!

Този проект не е нов, а просто изграден отново. През лятото на 2005 година назря идеята за кулинарен сайт, който да предлага на хората по-нестандартни рецепти, базирани на личния ни опит през годините, нашите приятели от други страни, безбройните количества изчетена и налична литература и много много други причини. Тогава се налагаше да работим по сайта през свободното ни време, което беше доста оскъдно и може би това беше една от причините да изтече домейнът ни през 2006 година в търсене на подходящата платформа, събиране на идеи от познати и приятели, както и желанието да се изгради не просто поредния сайт в Интернет пространството, а един лесен за работа, удобен и приятен за всички потребители рецептурник (както ние обичаме да го наричаме).

Изминаха 2 години докато идеята за проекта бъде възстановена, както и изтеклия вече домейн. На много ще им се стори странно какво общо има между RecipeMagician.com и сайт за суровоядство, затова нека да обясня. Първоначално името беше избрано колективно, като самата идея беше то да води към вълшебния свят на кулинарията и безграничните възможности на нашата фантазия. В последствие, благодарение на поредица от стекли се благоприятни за мен обстоятелства, реших, че вече стандартната кухня не е “водещото колело” в нашето хранене и е време да се взема в ръце най-вече заради самия себе си, близките и роднините.

Не сме сами на този свят и самият факт, че се отнасяме с пренебрежение към собственото си здраве, показва колко държим на хората около нас. Това беше причината аз лично да се променя… За да живея един по-добър и пълноенен живот и да покажа на близките си, че мисля за себе си, както и за тях. Така станах “СуРоВоЯдЕц” (за онези от вас, които се запитват що е то, това е комбинация от човек и марсианец във човешко тяло 🙂 ). Шегувам се, разбира се! Това не е поредния вид диета или режим, а един начин на живот, който всеки избира сам за себе си. При мен това решение се появи с желанието ми да се отърва от приличните 105 килограма, които за ръста ми (1.78), не са много много в нормата, да не кажа изобщо!.

Та започна се всичко с една “обикновена” диета с плодове. Идеята беше от 04.00ч. сутринта до 12.00ч. на обед да не се храня с нищо по-различно от плодове. Само да доуточня, че за мен преди началото на тази диета, плодовете бяха като един “не толкова вкусен десерт”, който може да се замени с нещо подобаващо. Реших се на тази крачка, за да задоволя желанието на половинката да ми помогне да се променя. Оказа се, че не беше никак трудно, дори напротив. В последствие приятели суровояди ни въведоха по-навътре в :”суровия свят на храната” и така захапахме здраво цялото семейство.

Не мога да не изкажа своята благодарност към половинката, която от момента на нашето запознанство до сега, ме съветваше да се храня малко по-здравословно, да не смесвам видовете храни в едно ядене и много други. Тогава не слушах какво ми се говори и го приемах като някаква трудна промяна. Днес като се замисля какви усилия й е коствало на моята многообичана съпруга да стои до мен и да ми помага, в мен се събужда един истински респект. Благодаря ТИ !!!

Та това е в общи линии причината да се зароди този проект. Има още няколко прекрасни уеб сайта в пространството, които ще публикуваме (естествено с разрешението на техните автори) в нашият сборник Полезни линкове.Искам да изкажа също благодарността си на автора на “Земя на заем“, която разреши да се публикуват статии от техния сайт за суровоядство, разбира се, като се добави линк за обратна връзка. Сигурен съм, че има и други интересни сайтове. Затова, ако попаднете на такъв, или пък сте автор, винаги сте добре дошли в нашия сборник.

Нямаме за цел да се конкурираме с никого, дори напротив. Отворени сме за всякакви предложения и партньорства с различни сайтове, споделящи вижданията ни. Можете да се свържете с нас, използвайки формата за контакти по всяко време. Разбира се, като един нов проект имаме доста работа по реализацията му, което може да доведе до забавяне на отговора ни, но това в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не означава незаинтересованост. Гарантираме Ви отговор и помощ при първа възможност.

Нека заедно да се обединим и да направим света по-красив! Нека заедно да положим минималните усилия, които се изискват от нас, за да опазим Земята за идните поколения! Промените в човечеството започват с всеки индивид поотделно! Да започнем сега! Да започнем заедно!

Чрез този проект ще се постараем да Ви предлагаме избраните рецепти, които сме пробвали лично или са ни били препоръчани от приятели и близки, както и да Ви държим в течение с новините на “хранителния фронт”. Възможно е някои от функциите на сайта да не работят временно, за което се извиняваме. Все още сме в процес на доизграждане и промените не са рядкост. Благодарим Ви предварително за разбирането.

С обич от екипа на RecipeMagician.com.

(Visited 347 times, 1 visits today)