За нас

Здравейте, приятели!

По една или друга причина, Вие сте попаднали на нашия скромен интерактивен рецептурник и сте добре дошли mgpharmacie.com!

Този проект не е нов, а просто изграден отново. През лятото на 2005 година назря идеята за кулинарен сайт, който да предлага на хората по-нестандартни рецепти, базирани на личния ни опит през годините, нашите приятели от други страни, безбройните количества изчетена и налична литература и много много други причини. Тогава се налагаше да работим по сайта през свободното ни време, което беше доста оскъдно и може би това беше една от причините да изтече домейнът ни през 2006 година в търсене на подходящата платформа, събиране на идеи от познати и приятели, както и желанието да се изгради не просто поредния сайт в Интернет пространството, а един лесен за работа, удобен и приятен за всички потребители рецептурник (както ние обичаме да го наричаме).

Изминаха 2 години докато идеята за проекта бъде възстановена, както и изтеклия вече домейн. На много ще им се стори странно какво общо има между RecipeMagician.com и сайт за суровоядство, затова нека да обясня. Първоначално името беше избрано колективно, като самата идея беше то да води към вълшебния свят на кулинарията и безграничните възможности на нашата фантазия. В последствие, благодарение на поредица от стекли се благоприятни за мен обстоятелства, реших, че вече стандартната кухня не е “водещото колело” в нашето хранене и е време да се взема в ръце най-вече заради самия себе си, близките и роднините.

Не сме сами на този свят и самият факт, че се отнасяме с пренебрежение към собственото си здраве, показва колко държим на хората около нас. Това беше причината аз лично да се променя… За да живея един по-добър и пълноенен живот и да покажа на близките си, че мисля за себе си, както и за тях. Така станах “СуРоВоЯдЕц” (за онези от вас, които се запитват що е то, това е комбинация от човек и марсианец във човешко тяло 🙂 ). Шегувам се, разбира се! Това не е поредния вид диета или режим, а един начин на живот, който всеки избира сам за себе си. При мен това решение се появи с желанието ми да се отърва от приличните 105 килограма, които за ръста ми (1.78), не са много много в нормата, да не кажа изобщо!.

Та започна се всичко с една “обикновена” диета с плодове. Идеята беше от 04.00ч. сутринта до 12.00ч. на обед да не се храня с нищо по-различно от плодове. Само да доуточня, че за мен преди началото на тази диета, плодовете бяха като един “не толкова вкусен десерт”, който може да се замени с нещо подобаващо. Реших се на тази крачка, за да задоволя желанието на половинката да ми помогне да се променя. Оказа се, че не беше никак трудно, дори напротив. В последствие приятели суровояди ни въведоха по-навътре в :”суровия свят на храната” и така захапахме здраво цялото семейство.

Не мога да не изкажа своята благодарност към половинката, която от момента на нашето запознанство до сега, ме съветваше да се храня малко по-здравословно, да не смесвам видовете храни в едно ядене и много други. Тогава не слушах какво ми се говори и го приемах като някаква трудна промяна. Днес като се замисля какви усилия й е коствало на моята многообичана съпруга да стои до мен и да ми помага, в мен се събужда един истински респект. Благодаря ТИ !!!

Та това е в общи линии причината да се зароди този проект. Има още няколко прекрасни уеб сайта в пространството, които ще публикуваме (естествено с разрешението на техните автори) в нашият сборник Полезни линкове.Искам да изкажа също благодарността си на автора на “Земя на заем“, която разреши да се публикуват статии от техния сайт за суровоядство, разбира се, като се добави линк за обратна връзка. Сигурен съм, че има и други интересни сайтове. Затова, ако попаднете на такъв, или пък сте автор, винаги сте добре дошли в нашия сборник.

Нямаме за цел да се конкурираме с никого, дори напротив. Отворени сме за всякакви предложения и партньорства с различни сайтове, споделящи вижданията ни. Можете да се свържете с нас, използвайки формата за контакти по всяко време. Разбира се, като един нов проект имаме доста работа по реализацията му, което може да доведе до забавяне на отговора ни, но това в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не означава незаинтересованост. Гарантираме Ви отговор и помощ при първа възможност.

Нека заедно да се обединим и да направим света по-красив! Нека заедно да положим минималните усилия, които се изискват от нас, за да опазим Земята за идните поколения! Промените в човечеството започват с всеки индивид поотделно! Да започнем сега! Да започнем заедно!

Чрез този проект ще се постараем да Ви предлагаме избраните рецепти, които сме пробвали лично или са ни били препоръчани от приятели и близки, както и да Ви държим в течение с новините на “хранителния фронт”. Възможно е някои от функциите на сайта да не работят временно, за което се извиняваме. Все още сме в процес на доизграждане и промените не са рядкост. Благодарим Ви предварително за разбирането.

С обич от екипа на RecipeMagician.com.

(Visited 2,607 times, 1 visits today)

5 Comments Hide Comments

Привет от Пловдив! Няколко часа продължи първата ми среща с вас. За мен тя е случайно-неслучайна и подозирам, че често ще ви навестявам! Имате нов фен! Успех и много щастливи случайни-неслучайности и на вас!!!

Здравей, Стела!

Със сигурност всичките Ви “болчета” все още са си на мястото, където са били поставени по време на “сглобяването на конструкцията” 😉

Според мен по-важното в случая е да се обърне внимание на психологическия ефект на храната върху вас, защото имам усещането, че тя се приема като награда/утеха, а не като естествена биологична нужда.

Напълно нормално е когато човек се “тъпче” само със салати да изпитва глад не след дълго (особено в случай на консумация на воднистите култури – маруля, салата, зеленолистни, краставици, домати и сие). Да, те са източници на протеини, но нека не забравяме, че все пак в повечето случаи говорим за поне 50-60% водно съдържание и малко други ценни вещества. Опитайте на първо време да добавяте към салатките си малки количества ядки (но не прекалявайте!) и така ще обогатите хем хранителните стойности на готовите ястия, хем и ще постигнете по-продължителна ситост покрай наличните по-високи стойности на протеини и мазнини. Казано по този начин не искам да се счита, че ако се зарежат салатите и се консумират само ядки, тогава съвсем няма да изпитвате глад, защото тялото ни има нужда от баланс м/у употребената и възстановената енергия.

А сега относно вашата слабост – сладичкото. Не знам в какви количества и степени го консумирате, но и там е добре да сте наясно, че колкото и безобидни, здравословни и полезни да изглеждат рецептите на сладките изкушения в нашия портал, редно е да се консумират умерено без да се прекалява. Неведнъж сме споделяли, че мнозина се “подхлъзват” по заблудата: “Всичко сурово е и полезно и мога да си ям по колкото си искам и ще съм супер здрава, балансирана, умерена и щастлива” и попадат в лапите на калоричните бомби. Една тортичка, например, колкото и да се стараем да балансираме до момента, си разполага с около 800-1000 калории за 1 парченце (16 парчета – 8000-10000 калории). При среден енергиен разход от 2000-3000 калории дневно за хора с умерени физически натоварвания можете да се досетите какво означават 3 парченца торта – храната за цял ден!?!

Напоследък забелязваме десерти в свободното пространство, които буквално са претъпкани с калории под формата на миксове от сушени плодове, банани, мед, ядки, различни видове масла, агаве нектар, пресни плодове и сие. Ето с това Ви съветвам да внимавате, защото тогава може не само “болчета” да започнат да падат, ами и копчета да захвърчат 😉

Здравейте!

Аз също попаднах на вашия сайт случайно, търсейки рецепта за вегански сладички неща. Но вече вашият сайт в записан в моите bookmarks :).
Поздравявам ви за избора и консеквенцията, която проявявате в направения избор. За мене много са полезни рецептите, които публикувате и споделения ви личен опит!

Искам да ви попитам някои неща, уверена, че Аз ще ми дадете полезни насоки, след информацията, която вече имам за вас. Видях предаване ‘На кафе’ с ваше участие, намерих на сайта bg-mamma стари постинги на Вери, и някак си сякаш проследявах вашето преминаване към здравослновен начин на живот.

Аз от тийнейджърска възраст се интересувам от здравословното хранене, гладуването и т.н. В онзи пердиод водещият мотив е бил естествено да изглеждам добре, слаба, но аз не бях пълна, просто завъртях се в един омагьосан кръг. Имах силна воля, умеех да гладувам, стараех се да си превъзпитавам хранителните навици. Но после по време на следването си поради силния стрес напълнях от 48 кг ( ръст 165 см) до ок 70 кг ( за ок 3 месеца). Оттогава нещо в мен се повреди, сякаш някакво болтче отпадна от машоната… 4 години ми отне да се върна в що годе нормална форма, но нещо с мене не е наред и боя се, че така ще остане за винаги. Не съм преставала да се интересувам от здравослновно хранене, да се пазя, да спортувам. Сега ме интересува много повече здравето и самочувсвтието ми, отколкото няколко килограма в повече или по-малко. Успях да откажа месото. Ядах го само и единствено заради чувството за ситост, което ми даваше. Имам огромен проблем с чувството за ситос, ям по много. Дори и да се тъпча със салати, пак не се чувствам добре. Непрекъснато съм подута и гладна :). Някъде бях чела, че Милен споделя, че намаляване на количеството поета храна при преминаване към вегански/суровоядски начин на хранене става постепенно. Милен, бихте ли споделили някакви съвети, насоки? Другият ми проблем е гладът за сладко. А третият проблем – вечерното хранене. Мога цял ден да не ям, или да ям малко, а вечер, дори да не съм физиологически гладна, ям ли ям… Не
знам как ще откажа бялото сирене и яйцата. Иначе мляко, кисело мляко, кашкавал – не мога да ям от дете, отблъскват ме.
Ако вече сте писали по подобни въпроси и проблеми, само ме насочете в коя част на сайта ви да погледна.

Благодаря ви предварително!

Здравей, Юлия!

Радвам се, че портала ти допада. Имаме още дълъг път да вървим, но всеки ден крачка по крачка строим. Не е важно до какви висини си достигнала за да помагаш на хората (и кой е казал, че ние пък сме достигнали висините? :)) ). Важното е човек да има желание, да не пренебрегва своите убеждения и сигналите на тялото и най-вече да се научи да изслушва без да критикува. Не мисля, че ти лично (извниявам се, че подкарах на “ТИ” от вратата, но тук всички сме приятели) поемайки по този вкусен здравословен път не си готова на всичките жертви, които изисква един блог, сайт, портал и всички негови потребители.

Успех и крепко здраве!

Здравейте, приятели! Изключително съм впечатлена от вашия прекрасен сайт. Попаднах на него случайно, търсейки рецепта за ядково сирене, тъй като се опитвам да стана веган, а по-нататък, надявам се и щастлив суровоядец 🙂
Аз също имам блог, който е сравнително нов и е на светлинни години назад от вашия. Дай боже някой ден да достигна вашите висини и да мога да съм полезна на повече хора. Ако някой път имате време, разгледайте го и ще ви бъда много благодарна да споделите мнение, критики и съвети.
Бъдете здрави и все така усмихнати :-)))

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort