Здравейте, Приятели!

Измина доста време от последната ни публикация на сайта – време, през което трябваше да направим своята равносметка за случилото се и онова, което ни предстои.

От самото начало на проекта преди почти четири години бяхме убедени, че сме поели по един не много лесен, но в пъти по-здравословен път. През цялото време се стараехме да предоставяме непроменена информацията, защото сме наясно, че мнозина в наши дни опитват всячески да изкривяват нещата в своя полза. Надявам се, че сте осъзнали какви бяха истинските ни пориви. Получавали сме доста предложения (някои от които бяха доста манипулативни) относно търговия, реклама и не само, но до момента успявахме да съхраним този проект изцяло за вас без никакъв натиск, подвеждане и неверни данни.

Обстоятелства в личен и служебен план създаваха известни затруднения на моменти да отделяме нужното внимание на всички запитвания, е-мейли, скайп въпроси, фейсбук приятелски разговори и не само. Мнозина от вас приеха доброволния ни труд едва ли не за наша задължителна дейност. Не бяха малко и хората, които покрай проекта се опитаха и успяха да развият някаква комерсиална дейност за момента в България. Пожелаваме на всички успехи в бъдеще и се радваме, че допринесохме за развитието и подобряването на всеобщото здраве по един или друг начин.

Пишем това обръщение към всички вас – нашите посетители, потребители и съфорумници във връзка с едно от последните решения, които приехме единодушно – да преотстъпим проекта на една всеизвестна на българския Интернет пазар медия.

Сигурно мнозина от вас ще се почувстват подведени, предадени или пък няма да разберат какви са били причините да предприемем тези стъпки. Запитвали са ни през годините защо не прикачваме реклами и други разни манипулативни трикове, които да генерират печалба. Може би хората са били прави, когато споделяха, че с разрастването на проекта и превръщайки се в една от водещите основни медии за здравословно хранене в България (по-скоро за суровоядството, защото има и други прекрасни медии, които са водени от същите или подобни на нашите цели и идеи) ако не се генерират приходи, проектът ще бъде обречен на плавно затъване. Е, в нашия случай се надяваме, че с помощта на новата управа нещата ще потръгнат още по-добре и всички ще могат да получават едно още по-качествено съдържание като новини, трикове, рецепти, съвети и не само.

Това не означава, че екипът ни ще Ви изостави нацяло! След хубавата екскурзия до вегано-суровоядния свят решихме да си дадем почивка и да погледнем на нещата по един друг по-различен начин – да се върнем няколко стъпки назад преди промените и да добавим към менюто си отново животинските продукти (постепенно, разбира се). Това беше тежко решение, но в нашия случай наложително, защото се оказа, че поддръжаме своето здраве с редица добавки, супер храни и екзотични продукти, които сякаш заместваха други достъпни за всички и добре известни храни като животинските продукти. Не ни се нрави също така да прекарваме дните си в кухнята и да се отдаваме на сложни и засукани рецепти. А и не е редно да лишаваме и измъчваме децата като им забраняваме да ядат месо, яйца и млечни продукти. Все пак макар и малки, те също имат право на своя избор.

Следяхме изкъсо своите здравословни параметри и се надявахме с времето нещата да се подобрят, но за жалост магията на суровата храна явно не проработи по същия начин за нас, както тя проработи за мнозина, които в момента се радват на множествени мултимедийни изяви на малкия екран, както и на едно прекрасно здраве.

Надяваме се и разчитаме на вашето разбиране, защото още от самото начало обещахме да бъдем честни с вас и обективни във всяко едно отношение. Това, че ще се консумират отново животински храни в нашето семейство в никакъв случай не означава, че няма да консумираме и сурови рецептички от време на време. Все пак идва лято, нали така, и както винаги сме казвали: “Никой не пече шопската си салата!”

Остава да пожелаем на всички вас по един или друг начин да достигнат до своя връх на здравето и най-вече да се задържат там завинаги.

Поздрави от целия екип!

(Visited 74 times, 1 visits today)