След като вече се подсладихте с малко суров шоколадов чипс от къдраво зеле, мисля, че можем да си позволим да останем на същата вълна. Този път ще Ви е необходимо малко повече време за приготвянето на тази авторска рецепта, но не мисля, че и тя ще Ви накара да стоите кой знае колко с престилка и боне на главата. Особеното този път е, че ядките почти изцяло са заменени с месото на млад кокос в крема. Знаем, че за България може да е малко трудно откриването на този продукт, но ако имате възможност да си го набавите, горещо Ви препоръчваме да опитате. Месото на кокоса съдържа калций, фосфор, желязо и витамин С в прилични количества, а в същото време не е толкова калорично. Не си и помисляйте да изхвърлияте кокосовата вода, която е един чудно вкусен еликсир богат на електролити и може да се използва в редица други сурови рецепти. Като добавим, че при използването на месото не се налага добавянето на кокосова мазнина за стягане в кремовете, няма как да не го заобичате, ако е достъпно на вашите географски ширини. Всеки знае, че от много приказки файда няма, така че май е време да се спра и да Ви предложа продуктите и технологията на приготвяне на днешното сурово изкушение:

Приятен апетит!

  • Ядките в блата може спокойно да бъдат заменени с див или шам фъстък (наши любими ядки), бразилски орех, макадамия, лешник и др.
  • Чиа семенцата се добавят в блата, за да не позволяват той да се стикли, но при тяхно отсъствие спокойно може да бъдат заменени с маково семе в същите количества.
  • За по-стилно декориране можете да си заделите част от готовия бял/кафяв крем и с него да филирате стените на тортичката, както и да го използвате за декорацията с шприц, пош и др.

(Visited 339 times, 1 visits today)

Приятен апетит!

(Visited 339 times, 1 visits today)