• Home
  • За бадемите в Америка
0 0

За бадемите в Америка

Directions

Share

След вземане на решение от страна на Американското правителство да принуди всеки земледелец и фермер, предлагащ в страната сурови бадеми да ги подложи на термична обработка, рязко спадна интереса към местната продукция на суровия пазар. В закона точно и ясно се споменава, че всеки, желаещ да произвежда с цел продажба бадеми трябва да ги подложи на пастьоризация или обработка с токсичен газ (пропиленов оксид) за да се избегне опасността от салмонелоза.

Трябваше им известно време на американците да открият как да си набавят за в бъдеще истински сурова продукция, в резултат на което се наблюдава рясък спад на интереса към местната фермерска продукция. Приетия по-рано закон засяга само и единствено местните производители, като не задължава вносителите да обработват ядките по същата процедура. Така само през изминалата година продажбите онлайн на бадеми са нарастнали с 15-20%.

“Самият факт, че ценната ядка ще се подлага на обработка с токсични газове говори за натрупани токсини в телата ни в последствие” – заявиха на поредното среща на USDA (United States Department of Agriculture). “Върнете на нашите потребители възможността да се хранят здравословно с бадеми от местните производители, които по нищо не отстъпват на същите от останалата част на света” – продължиха изказванията.

Преди няколко месеца Корнукопия Юнивърсити се обърна към Американския Президент с апел да прекрати това безумие, започнато от правителството на Буш. За да подсили влиянието и демонстрира избора на свободното общество университета публикува на своята интернет сайт писмо обръщение към президента, което може да бъде попълнено и изпратено по електронен път до Белия Дом.

“В момента остава само да се надяваме, че ще бъде прието разумно решение на този ‘измислен преди време проблем’ ” – заяви говорител на университета. Дотогава всички потребители, желаещи да имат на своята трапеза наистина сурови бадеми, могат да получат такива или чрез интернет или търсейки продукцията на други страни извън Америка.

Има много прост и лесен начин да се убедите наистина сурови ли са вашите ядки. Просто оставете 1-2 бадема във вода за няколко часа, след което ги оставете да покълнат. Ако видите след ден два признаци на началото на новия живот, можете да сте сигурни, че продукцията “си я бива”. Ако ли пък не, разпитайте познатите около вас и Интернет от къде да си намерите наистина сурова продукция.

(Visited 204 times, 1 visits today)

admin

previous
Суровоядство в Америка
next
Бадемово крема сирене
previous
Суровоядство в Америка
next
Бадемово крема сирене

Add Your Comment