• Home
  • Административни промени
0 0
Административни промени

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Административни промени

Directions

Share

Здравейте, Приятели!

Измина доста време от последната ни публикация на сайта – време, през което трябваше да направим своята равносметка за случилото се и онова, което ни предстои.

От самото начало на проекта преди почти четири години бяхме убедени, че сме поели по един не много лесен, но в пъти по-здравословен път. През цялото време се стараехме да предоставяме непроменена информацията, защото сме наясно, че мнозина в наши дни опитват всячески да изкривяват нещата в своя полза. Надявам се, че сте осъзнали какви бяха истинските ни пориви. Получавали сме доста предложения (някои от които бяха доста манипулативни) относно търговия, реклама и не само, но до момента успявахме да съхраним този проект изцяло за вас без никакъв натиск, подвеждане и неверни данни.

Обстоятелства в личен и служебен план създаваха известни затруднения на моменти да отделяме нужното внимание на всички запитвания, е-мейли, скайп въпроси, фейсбук приятелски разговори и не само. Мнозина от вас приеха доброволния ни труд едва ли не за наша задължителна дейност. Не бяха малко и хората, които покрай проекта се опитаха и успяха да развият някаква комерсиална дейност за момента в България. Пожелаваме на всички успехи в бъдеще и се радваме, че допринесохме за развитието и подобряването на всеобщото здраве по един или друг начин.

Пишем това обръщение към всички вас – нашите посетители, потребители и съфорумници във връзка с едно от последните решения, които приехме единодушно – да преотстъпим проекта на една всеизвестна на българския Интернет пазар медия.

Сигурно мнозина от вас ще се почувстват подведени, предадени или пък няма да разберат какви са били причините да предприемем тези стъпки. Запитвали са ни през годините защо не прикачваме реклами и други разни манипулативни трикове, които да генерират печалба. Може би хората са били прави, когато споделяха, че с разрастването на проекта и превръщайки се в една от водещите основни медии за здравословно хранене в България (по-скоро за суровоядството, защото има и други прекрасни медии, които са водени от същите или подобни на нашите цели и идеи) ако не се генерират приходи, проектът ще бъде обречен на плавно затъване. Е, в нашия случай се надяваме, че с помощта на новата управа нещата ще потръгнат още по-добре и всички ще могат да получават едно още по-качествено съдържание като новини, трикове, рецепти, съвети и не само.

Това не означава, че екипът ни ще Ви изостави нацяло! След хубавата екскурзия до вегано-суровоядния свят решихме да си дадем почивка и да погледнем на нещата по един друг по-различен начин – да се върнем няколко стъпки назад преди промените и да добавим към менюто си отново животинските продукти (постепенно, разбира се). Това беше тежко решение, но в нашия случай наложително, защото се оказа, че поддръжаме своето здраве с редица добавки, супер храни и екзотични продукти, които сякаш заместваха други достъпни за всички и добре известни храни като животинските продукти. Не ни се нрави също така да прекарваме дните си в кухнята и да се отдаваме на сложни и засукани рецепти. А и не е редно да лишаваме и измъчваме децата като им забраняваме да ядат месо, яйца и млечни продукти. Все пак макар и малки, те също имат право на своя избор.

Следяхме изкъсо своите здравословни параметри и се надявахме с времето нещата да се подобрят, но за жалост магията на суровата храна явно не проработи по същия начин за нас, както тя проработи за мнозина, които в момента се радват на множествени мултимедийни изяви на малкия екран, както и на едно прекрасно здраве.

Надяваме се и разчитаме на вашето разбиране, защото още от самото начало обещахме да бъдем честни с вас и обективни във всяко едно отношение. Това, че ще се консумират отново животински храни в нашето семейство в никакъв случай не означава, че няма да консумираме и сурови рецептички от време на време. Все пак идва лято, нали така, и както винаги сме казвали: “Никой не пече шопската си салата!”

Остава да пожелаем на всички вас по един или друг начин да достигнат до своя връх на здравето и най-вече да се задържат там завинаги.

Поздрави от целия екип!

(Visited 237 times, 1 visits today)

Milen

previous
Разумно сушене (дехидриране)
next
Пролетна свежест
previous
Разумно сушене (дехидриране)
next
Пролетна свежест

25 Comments Hide Comments

Здравейте, прекрасно семейство,

Много отдавна не съм чела в сайта ви и днес когато го отворих прочетох статията ви. Искам да ви благодаря на първо място че сте откровени с читателите си, че сте били вдъхновение на много хора търсещи промяна и на всичко ваши приятели. Предполагам колко трудно е да поддържате сайта като енергия, време и дори като личен пример, което е най- тежката задача. Огромно благодаря за морето от информация което създадохте, за вдъхновението което предадохте и за вярата по пътя към здравето. На скоро прочетох „Кейл и Кафе“ и тогава си казах, че преди всичко е важно да бъдем реални и откровени. Очаквам новите ви открития и вдъхновения.

Поздрави!
Love and Light!

Здравей, Поли.

Едно е сигурно, че произволен режим е по-добре от чипсове, вафлички и други “благинки”, които човек може да намери в търговските вериги. Не бих се съгласил, че веганството и суровоядството не биха били подходящи за деца. Може би въпросът не е дори в това дали се консумират животински продукти, вегански продукти или пък предимно/изцяло сурово. По-скоро всичко опира до количествата, комбинациите и най-вече начинът, по който тялото на всеки един от нас реагира.

При вас как стоят нещата с храненето на децата и техните родители 😉

Уау! Моите поздравления, ако е истина за въвеждането на животинските продукти. Бях спряла да следя сайта. Отдавна мисля, че веганството и суровоядството не са подходящи за деца.

Може пък и да има нещо вярно… Знаеш ли, па смееш ли да питаш, па и да питаш, дали ще ти кажат, па и да ти кажат, дали ще е вярно… 😉

Мислите е хубаво да се излагат, а не да се премълчават. 😉
Нищо, че може да има риск от засягане. 🙂

УРАААААААААААААААААААА !!! Оставате :))) Радвам се, че всичко е било лъжа :)))
Няма да ви казвам какви мисли ми минаха през главата да не ви засегна, но бях много тъжна!

Олекна ми! Продължавайте в същия дух, но моля ви без такива лъжи :D. или просто на 01.04.2014 няма да отварям сайта, за да не се стресирам 🙂

Здравейте! 🙂
Първи април освен ден на шегата е и ден на лъжата. 😉

На първо място да подчертая, че никога не сме твърдяли и тръбили, че сме вегани и/или суровоядци. 😉 Избягваме подобни определения и рамки по ред причини.
Иначе да, вярно е: не може да си полувеган, нито пък вегетарианец, който си хапва риба. 😉

“Какво значи екскурзия, какво значи проект!”
Да, проект е – за нас е проект.
За екскурзията – права е, Палма: абсолютна подигравка си беше. 🙂

Думата крайност не я разбирам и не я използвам, когато за нещо не намирам логика, не приемам и смятам, че или не е за мен или не съм готова за подобна новост/промяна.

Смятам също така, че последните години се спекулира мъничко 😉 със: “слушам тялото си”.

Диана Василева,
мисля, че не приемаме хранителния ни режим за строг, а за нещо естествено. Решението да консумираме само растителна храна – сурова и термично обработена, дойде от самосебе си преди 4 години. Не сме си поставяли някакви цели, не сме се лишавали, самобичували и изтезавали. Не е заради сериозен здравословен проблем, да чукам на дърво. Може би е комплексно и е резултат от дългогодишното ни търсене в сферата на здравословното хранене: пълноценна и колкото се може качествена, чиста и нормална храна, а не продукт на съвременната химико-вкусова промишленост.
Ето видео, където по спомени сме засегнали подобни аспекти:
http://www.recipemagician.com/video/seminaryt-i-shturoto-semeistvo/

“ние сами трябва да сме си пример”
Абсолютно вярно! 🙂
Това беше една от причините да пуснем такава хард лъжа преди седмица. 😉

“дали нещо здравословно е в дъното на това ваше решение или просто ви се похапват животински продукти”
Нито едно от двете.

“нали сте казвали много пъти, че не използвате добавки, б12та и тн ? За какви добавки става дума тук, интересно ми е”
Да, казвали сме и писали.
Трябваше да Ви светне на много места лампичката, че нещо куца в написаното ;), още повече след като ни следите по-подробно.
Всъщност във форума към сайта сме споделяли много неща, които не са изложени в подобаваща статия. Миналата година за няколко месеца, в средата на бременността ми, пих превантивно Б12 – метилкобаламин. Нямах дефицит, но стойностите бяха по-скоро към долната граница. Наблюдаващата ме лекарка не изрази безпокойство, решението беше на моя глава. Пих и магнезиев малат, но пак за 1-2 месеца и пак без лекарска препоръка. Пръсках си кожата с магнезиево олио също така. Магнезиев хлорид, от който се прави олиото, слагам понякога, когато къпя децата. Това е много накратко; друго няма. Иначе преди година-две вече имах перипетии с един натуропат и покрай него бях станала като аптека. И за това съм писала във форума. Няма нищо скрито-покрито. Просто не ми е стигнало време да си събера хубаво акъла и да изложа мислите си подробно и разбираемо.

Прекрасни пролетни дни Ви пожелавам! 🙂

Интересно – някои все още на са разбрали за първоаприлската шега; аз поне се усетих навреме:)но няма значение – истински стойностния човек може да се приеме във всякакви варианти )

Здравейте 🙂 Всеки има право на избор и аз го уважавам, щом така сте решили 🙂 Би било хубаво и много ще се радвам, сигурна съм не само аз, а и други потребители, които ви следят през годините, да споделите дали нещо здравословно е в дъното на това ваше решение или просто ви се похапват животински продукти. Мисля, че тази информация ще е от полза на потребителите тук, особено ако става дума за здравословен проблем/дефицит на нещо 🙂
Казвате: “Това беше тежко решение, но в нашия случай наложително, защото се оказа, че поддръжаме своето здраве с редица добавки, супер храни и екзотични продукти”.. – нали сте казвали много пъти, че не използвате добавки, б12та и тн ? За какви добавки става дума тук, интересно ми е 🙂
Надявам се ми отговорите на 2та въпроса и би било хубаво да обясните на нас потребителите, които ви следим по-подробно нещата 🙂
Благодаря Ви предварително :))) Хубав ден!

Ами…адмирации! Благодаря за искреността! За “пример за семейство” понякога е лесно…но я да се опитаме ние една седмица да се придържаме към този режим и имено тези добавки и рецепти да видим колко е трудоемко и времепоглъщащо…ние сами трябва да сме си пример и никой няма право да ви съди.Аз благодаря за целия споделен опит,на който се позовавам всекидневно!

Здравейте, От скоро ви чета по задълбочено. Не съм суровояд или вегетарианец. Преди 2 години случайно попаднах на един курс за здравословно хранене, в началото въобще не знаех, че става въпрос за суровоядство. От там научих доста интересни неща. Правила съм различни сушени хлябове, торти, пайове и т.н, но консумираме в къщи месо и вякакви продукти. И аз като вас покрай захранването на дъщеря ми започнах да се интересувам от здравословна храна. Предимно в къщи ядем домашна храна произведена от близки хора. Ще ми е интересно ако имате възможност да споделите във видео или пост повече за това ваше решение. В смисъл аз вярвам, че човек трябва да може да има избор да се храни както му харесва и да не изпада в крайности, но при положение, че вие две години сте спазвали един строг хранителен режим, а сега искате да преминете към друг, освен децата има ли и нещо друго, което ви притеснява в този начин на хранене. Надявам се ме разбирате.

Пожелавам ви успех по новия път, който поемате.

Благодаря.

Коко, пилците се броят на есен 😉 Важното е да запазим искрицата човещина у себе си и да си подаваме ръка, когато имаме нужда и когато го можем. Останалото минава и заминава 😉

“Мнозина от вас приеха доброволния ни труд едва ли не за наша задължителна дейност.”В това изречение откривам себе си(говоря за момента когато се роди бебчето,а аз врякнах че не ме отразявате).Извинете ме! 🙂

Ще цитирам някои неща, които се писаха във форума.

“На многобройната ви аудитория пожелавам да сее и жъне! Да раздава повече топлина и да не чака някой да слага дърва у печката, за да се стопли … И с повече прилив на вяра!”

“Kакъв по-подходящ повод от деня на шегата да споделиш важни истини…”

Излизат интересни неща наяве, така че мисля да помълча/помълчим още малко.

Всеки има право на избор- това е факт. И нека. Но за мен тези писаници са подигравка.
Значи или си веган по същност или не си. Това е осъзнато.
Какво значи екскурзия, какво значи проект!

адмирации за искрения и личен пост. аз пък ви разбирам чудесно и не намирам нищо лошо в това решение. все пак, всеки има право на избор и това не изключва вас. отделно, аз самата за себе си и за детето ми съм стигнала до същото заключение и бягам от крайности. важното е човек да познае и да умее да разбира себе си и тялото си, за да знае от каква храна има нужда. ( имам предвид като цялостен режим на хранене, не конкретен тип храни)
успех, здраве и радост за всички вас!

Надявам се това да е сигурно първоаприлска шега!!!!!

Съжалявам да прочета това…..От някои изречения оставам с впечатлението, че сте се изморили и вече не ви се занимава.Дано впечатлението ми да е погрешно.
Относно животинските продукти-все по-често срещам дългогодишни вегетарианци, които са в отлично здраве.
Нямам идея защо при вас не се е получило, но се надявам да откриете своя верен път!

Прочетох писмото няколко пъти преди да напиша този коментар. От повече от две години следя този сайт и вашето семейство винаги е било за мен пример за това, как нещата могат да се случват по един по-добър начин. Докато четях, първо бях смутена, после възмутена, но мисля, че все пак мога да ви разбера. Просто ми е тъжно, че изгубих още един пример за мен и семейството ми. Бъдете здрави!

Звучи като Първоаприлска шега.(ъм, не особено смешна.)

Надявам се това да е първоаприлска шега:-)

Add Your Comment