• Home
  • Хидроколоника
0 0
Хидроколоника

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Хидроколоника

Directions

Share

Здравейте, приятели! Във връзка с пълната ми промяна на храненето и начина на живот, ми беше препоръчано от специалиста, провел теста на жива кръв, да извърша едно прочистване на червата – хидроколоника, за което искам да споделя.

Първоначално се наслушах на много различни мнения как това е обидно за един мъж, имало силни болки, нямало ефект и много други, но след като бях решил за себе си, започнах да се ровя из Интернет и да чета повече за въпросната процедура. Оказа се, че “проблемът” при мъжете е вкарването на металния/пластмасов накрайник в ректума преди началото на процедурата. Ролята на този накрайник е да подава течността, както и да отвежда отходните води и фекални маси. Речено, сторено.

Срещнах се в уговорения час с терапевта, който ми зададе доста въпроси относно здравето ми, защо искам да се подложа на пречистване, на колко съм години, каква храна консумирам и много други. Така нареченото интервю трая около 30-40 минути, след което бях поканен в кабинета, където се намираше хидро колоната. Вътре цареше невероятна чистота и машината блестеше. В една отделна стаичка – съблекалнята трябваше да съблека всичко от кръста надолу :), след което да облека една много смешна роба с повдигащо капаче на дупето. Да си призная честно не ми отиваше много, но все пак не бях на моден подиум.

Покани ме да легна на лявата страна, като започна да ми обяснява в какво се състои цялата процедура. След прикачване към системата, в дебелото черво се влива солен разтвор под определено налягане, който трябва да започне измиването на налепите по стените на червата. При обратен порив ме помоли да се обаждам. Чувството на пълни черва е като моментите, в които ни се ходи по голяма нужда. В този случай през тръбопровода, по който се подава разтвора, се изтичат и отходните води, които преминават през стъклен цилиндър и дават възможност на терапевта да следи нивата, а може би и други неща, които могат да се открият там. Замислих се, че тази процедура би била едно идеално лечение при паразити на стомашно чревния тракт, като глисти например.

След няколко промивки на червата и периодични масажи в абдоминалната област, ме помоли да се обърна на дясната си страна без да се разкачва системата. Промиването продължи. За мое голямо учудване, червата бяха в добро състояние и цялата процедура трая около 30 минути. В края и отходните води бяха почти като бистра вода. Това беше точният симптом, че червата са отлично промити.

След края на промивката терапевтът вкара някакъв разтвор, който в последствие се оказа смес от живи бактерии, тъй като по време на хидроколониката заедно с лошите бактерии и хранителните отпадъци се измивала и голяма част от добрата бактериална флора. Пак по съвет на специалиста през следващите 30 дена трябваше да продължа приема на пробиотици по една капсула на ден. Няма да се впускам в подробности за марката, само ще спомена, че в 1 доза се съдържат:

Lactobacillus acidophilus (CUL60) 9 billion CFU / milliard UFC
Lactobacillus acidophilus (CUL21) 9 billion CFU / milliard UFC
Bifidobacterium bifidum (CUL20) 3 billion CFU / milliard UFC
Bifidobacterium bifidum (CUL34) 3 billion CFU / milliard UFC

Това в тотал прави 24.000.000.000 бактерии за 1 доза.

За да стане ясно на всеки, какво ме е накарало да направя такъв вид прочистване, ще уточня, че след него се почувствах прекрасно. Сякаш нещо ми е тежало и съм го носел със себе си. Преди да тръгна за процеурата се премерих на домашния ни кантар и, естествено, направих същото при връщане. Имаше около 1.5кг разлика, което не е много голям резултат, но усещането за лекота беше неописуемо. По време на масажите излизаха много газове, които според специалиста са надували стение на червата и са създавали това чувство на дискомфорт и тежест. Около седмица след прочистването и продължаване на консумацията на сурова храна, свалих още 4-5 килограма. Разбира се, има над какво да се работи. Благодарен съм на терапевта, че не се опита да ми предложи още няколко процедури, за да направя “по-пълно” прочистване, а каза, че според нея засега няма нужда от повторно такова. Естествено се разбрахме за профилактично другата година на пролет.

(Visited 1,208 times, 1 visits today)

admin

previous
Мана хляб
next
Хидроколоника – въпроси и отговори
previous
Мана хляб
next
Хидроколоника – въпроси и отговори

15 Comments Hide Comments

Здарвейте, посъветвайте ме за място в София, където мога да направя процедурата… Благодаря!

Здравей, Марияна!
Нямам никаква идея за Бургас. А и не съм попадала на информация. Няма да можем да помогнем.
Мъжът ми я направи процедурата в Канада преди 4.5 години.
Поздрави

Този метод Хидроколоника за детокс на дебелото черво ,къде в Бургас се прилага .Молбата ми е ако имате някакви координати на хора специалсти към който да се обърна ще съм благодарна .

Силве, пробиотиците са най-различни марки и всичките видове вършат една и съща работа. Разликата м/у видовете е марката на фирмата производител, различните разновидности щамове, както и прибл. бройка бактерии в единица капсула, която също варира според цената и производителя.

По принцип сиренето неведнъж сме го приготвяли и без никакви пробиотици, но ако човек ги има под ръка и има желание да облагороди рецептата, ще се получи един по-богат пробиотичен продукт в крайна сметка, но е добре да се внимава, защото завишените дози бактерии водят до ускоряване на ферментационните процеси и ако човек “изпусне” ферментацията, сиренето може да се получи по-кисело от желаното.

Относно клизмите – всяка една би спомогнала работата и разтоварването на организма и в частност червата, като там видовете са много – филтрирана/преварена вода, урина (по възможност преварена бебешка), кафе, зехтин, различни отвари от треви и корени и и и. Има и други начини човек да поразтовари съдържанието на червата в случай на по-активно и забързано ежедневие – прием на магнезиев хлорид, магнезиев цитрат или в краен случай магнезиев сулфат (англ. сол), но тя не е много приятна на вкус.

Пропуснах да уточня, че дозата и употребата на пробиотиците се определят от количеството бактерии във всяка капсула както и от целта на приема. В повечето случаи ако няма изрично указание в упътването се приемат по 1-3 капсули дневно. Наистина има пробиотици, които са отглеждани в млечна среда, но има на пазара и такива, които не са. Последните се консумират от хора с непоносимост към млечните продукти или алергия и дали ще си вземете от едните или другите си е вече изцяло ваша преценка според финансите и личния избор.

Поздрави и здраве!

Много благодаря за отговора и съветите. Искам да ви попитам какъв пробиотик да си взема да пия по колко,за колко време? Не съм запозната. В пробиотика няма ли някаква млечна бактерия или нещо животинско нещо такова съм чувала? Ако може да ми препоръчате някоя марка и този за сиренето от ядки същия пробиотик ли се ползва? С каква клизма да си изчистя дебелото черво или по кой начин как мислите, все пак сте по запознати от мен. Благодаря, слънчев и усмихнат демн. А що се отнася до готвеното въобще не ме изкушава. Благодаря.

Здравей, Силве!

Аз лично не съм запознат дотолкова с клизмата с урина за да кажа дали това е вярно или не, но изхождайки от логиката, че всяка една течност промиваща червата отнася със себе си секрементите и всички налични в тях бактерии, си мисля, че дори и урината ще доведе до частично елиминиране както на ‘лошите’, така и на ‘добрите’ микроорганизми. На ваше място бих приемал първоначално известни дози пробиотици, които хем да подновят, хем и облагородят популацията на вътрешната микроколония.

Относно храненето предимно или изцяло със сурова храна – това ми се иска да е правото на избор на всеки един от нас и най-вече всеки да се води именно от своите лични причини и аргументи, а не просто от модата или от нагледен пример. Не са малко случаите, в които хора дотолкова се ‘втеляват’ (извинявам се за израза, но си е така!) в своя начин на хранене, че са готови буквално да вървят против себе си, само и само да поддържат новоизбрания път. Ако понякога Ви се прияжда нещо готвено, старайте се да го комбинирате с голяма доза сурови зеленолистни или зеленчуци. Това не мисля, че ще навреди особено особено в някои конкретни случаи, в които се твърди, че готвени култури се усвояват по-бързо и лесно отколкото същите в сурово състояние. Разбира се, не искам да приемате думите ми като съвет да отстъпвате, а просто да сте наясно, че не е грешка (още по-малко ПРЕГРЕШЕНИЕ ИЛИ СЛАБОСТ!) да консумирате понякога добре позната Ви храна от старо меню стига да не се прекалява и да бъде съпровождана с повечко сурово.

За газовете – и там при всеки е индивидуално. В началото на промените Верка имаше също газове, които при мен отсъстваха от самото начало, макар тя (според мен) да се е хранила по-здравословно от мен в миналото. Има много твърдения и тези за появата на газовете, като една от най-разпространените е тази, че чрез консумацията на сурови храни се увеличава приема на фибрите, които трудно се преваряват в стомаха и продължават да се усвояват в дебелото черво от добрите ни ‘приятели’, което може понякога да доведе до въпросния дискомфорт. Дали при вас е така, не мога да кажа, защото нито съм запознат с режима на хранене, нито с начина на живот. Това е само една насока/ориентир за евентуална причина. Ако газовете не довеждат до силни болки и/или спазми би следвало да утихнат след десетина дена.

Едно нещо е много важно според мен – не следете кантара – той може да се ‘предаде’ след определено време. В случая е важно как се чувствате Вие най-вече, а останалото ще си идва на мястото с времето.

Надявам се, че успях да отговоря на въпросите и Ви желая още по-ефирни и приятни усещания и мигове на суровата трапеза споделена с приятна компания!

Здравейте искам да си направя клизми, защото нямам възможност да отида на ходроколоник и от това което знам най – добрия варянт е клизма с урина защото не се изкарват полезните бактерии с урината. Вярно ли е това? Как да си изчистя дебелото черво? От 25.09.2012 се храня само със сурова храна и така мисля да продължавам. По някога съм доста гладна и си позволявам повече ядки,десертчета от суровите и те са с ядки фурми но мисля че ще премине и това, сега съм и преди цикъл дали има общо незнам, но мисля, че ще се нормализира и всичко ще протича нормално. Вие как мислите? Имам подувания, газове. Имате ли представа защо, да не би нещо да не правя правилно или е период на адаптация. Не се променя теглото ми, но се чувствам полека дори и кантара да казва друго. Благодаря много приятен ден.

Силве, затруднен съм да ти препоръчам добра клиника за тази процедура, тъй като за момента сме извън пределите на страната и няма как да придобием подробна информация за адреси и качество на предлаганите от терапевтите услуги освен от потребителите в сайта и форума. Сигурен съм, обаче, че някой ще ти даде по-точна информация и упъти към терапевтичен кабинет.

Добър вечер би ли ми препоръчал клиника за това пречистване на червата? Благодариа!

Здравей, Таня!

По принцип всеки, който има проблеми с хемороиди е добре да се опита да ги пребори дори и да няма желание/намерение да се подлага на подобна процедура. Ако терапевтът е наистина добър специалист не би следвало да приеме пациент с хемороиди според мен, тъй като при едно такова чревно прочистване се поставя метален/пластмасов накрайник в ануса, което може да подразни хемороидните образования, както и да създаде риск от обилно кървене. Не съм специалист и не мога да кажа дали има сериозни рискове, но е добре всеки, който има каквито и да било въпроси по процедурата или покрай свои налични за момента здравословни проблеми първо да поговори с терапевта за тях и да разбере дали е безопасно/препоръчително да се подложи на тази процедура или да се справи първоначално с проблемите, които правят промиването невъзможно, след което да се върне и продължи с пречистването.

Ако някой от потребителите е по-запознат с прилагането на хидроколоника при хемороиди, ще сме благодарни да сподели (може и да не е медицинско лице, стига да има информация, наблюдения и/или личен опит).

Поздрави!

На скоро попаднах на реклама за такова пречистване – в София. Предполагам, че ще е идеално при запек, но ако човек има и хемороиди, предполагам, че пъвро трябва да се справи с тях, за да може да се подложи на тази процедура.

Здрасти, Nik!

Това изследване го правих тук на местна почва в Канада. Не беше в болница а частен кабинет на хидротерапевт. Мисля, че и в България има такива кабинети, но нямам информация къде по-точно, защото вече трета година сме извън България и малко сме поизгубили следите…

Ако намериш такъв кабинет, ще бъде супер, ако споделиш тук, за да може и останалите да се възползват. Усещането след пречистване наистина е много силно и приятно.

Поздрави и бъдете здрави!

Здравейте. Благодаря за полезната статия. Искам само да попита в кой град и в коя болница са Ви направили тази процедура за пречистване на червата. Благодаря предварително.

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort