• Home
  • Пречистване – Ден 6
0 0
Пречистване – Ден 6

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Пречистване – Ден 6

Directions

Share

Включвам се за шести път тази седмица в края на деня, за да Ви информирам как протече ден 6 от моето първо пречистване.
Днес се наложи да се събудя раничко, понеже ми предстеше излизане към 8 часа, а не исках да оставя вас Потребителите без нищо за четене. След публикуването на няколкото статии и подготовка за излизане, се изстрелях от къщи към моя добър стар приятел, който за втори ден имаше нужда от помощ. Предстоеше ни да преместим останалата част от мебелите и кашоните. С две думи навън валеше и времето беше против тази наша идея, но не след дълго спря и започнахме работа. Отново имах прилив на енергия въпреки тежкия трудов изминал ден вчера. Този път си взех с мен 5 литрова туба със студена вода, която в края на работата бях преполовил ако не и повече. Натоварването днес не беше толкова много, колкото вчера, но по всяка вероятност имам мускулна треска, защото отдавна не бях се товарил дотолкова много. Ако трябва да съм честен, не съм мислил, че ще мога да издържа такива натоварвания. Прибирайки се към къщи усетих как ми се приспива плавно, което предполагам че се дължеше на дългия пък на обратно и монотонното движение по магистралите. Изпънах се, затворих очи и обърнах лицето си към слънцето. Усетих нещо странно, сякаш се зареждам с енергия. Прибрах се в къщи и заварих семейството да сядат на масата. Имаше доста сурови вкуснотии, но нали не консумирам храна, изпих една доза магнезий, която ми беше заместител на лимоновия сок.
Както си седях на дивана, усетих как умората надделява и към 14 часа се отправих към леглото да подремна. Странно беше, че ми се спеше а близо 30 минути не можах да заспя.
Събудих се и реших да се претегля преди края на седмия ден. Просто исках да видя има ли резултати в крайна сметка или не. И резултати имаше, и то какви!!! Преди да започна пречистването се претеглих и стрелката на кантара закова на 94 кг. А сега след 2 дена тежка физическа дейност и наливане с вода бях 88 кг. Това са си цели 6 кг за 7 дена. Идваше ми да подскоча до тавана, защото така много по-бързо от очакваното се приближих до моето идеално тегло – 75кг. Не знам дали ще паднат още килограмите, но по безбройните изчисления на разни Интернет страници при височина 1.78 м. оптималното тегло е 75-80 кг. Наистина започвам да се замислям за по-тежки мускулни натоварвания, което от една страна ще ми помогне да тренирам мускулите на издръжливост, а от друга страна ще увеличи количеството пот и съответно ще ускори топенето на мазнините. Има още малко мастни натрупвания в коремната област, но със сигурност промяната си личи по размерите на гардероба ми. Някой панталони предвидливо са с токи за колан, а тези, които нямат такива, просто се опасявам, че няма да мога да ги нося. Но какво да се прави, предпочитам да се наложи да си сменя гардероба, отколкото да си върна старото положение. Вечерта си премина тихо и спокойно, като единственото интересно нещо, което се случи беше факта, че когато моите хора си похапваха сладко диня и пъпеш, на мен дотолкова ми се прияде, че си позволих да си чупна една трохичка от тези божествени плодове. Може да е съгрешение, но все пак не смятам, че 1 грам захари ще са ми проблемни.
Утре ще започна да планирам предстоящото захранване, защото както предполагам се досещате, не е редно след 7 дена пиене на вода и хуск да се метна направо на сложни блюда. По всяка вероятност ще се въвеждат плодовете и зеленчуците първо поотделно а в последствие в комбинации. Доволен и спокоен се оттеглям отново в леглото, защото утре мисля да отида до фитнеса да се понатоваря. Затова лека нощ от мен (за вас Лек и приятен ден) и до утре – последния ден от седем дневното пречистване на тялото и организма.

Бъдете здрави и се обичайте до безобразие!

(Visited 213 times, 1 visits today)

admin

previous
Пречистване – Ден 5
next
Пречистване – Ден 7
previous
Пречистване – Ден 5
next
Пречистване – Ден 7

12 Comments Hide Comments

Затова и написах, че бих ползвал хуск преди началото или през първия-втория ден на разтоварването, за да си гарантирам празнотата на червата и тяхното пълно и по-лесно възстановяване, а не за да си утолявам глада и ситостта. Мнозина дръзват да се разтоварват без да са наясно с усещанията и какво точно (и защо?!?) предприемат. В последствие се получават неприятни усещания, телесен дискомфорт и същите започват да тръбят колко неправилно е това да се пречистваме и как само си вредят веганите/суровоядците и прочие. На практика нещата стоят доста по-различно, когато човек се отнесе поне с мъничко разбиране, изясни си целите, мотивите и начина на протичане на разтоварването. Не на последно място е важно да се осъзнае, че тялото има нужда от помощ (особено след тежък хранителен преход) и ние точно това и планираме да направим,а не да се тормозим, измъчваме, линчуваме за “прегрешения” и др.

Каквото и да е решението Ви, най-важното е да сте наясно защо сте го взели и какъв е плана, към който следва да се придържате. Хиляди хора се разтоварват дневно, но всеки го прави по свой си начин. Намерете своя и дано това да помага на тялото Ви максимално.

Благодаря! Толкова търпеливо и съдържателно!

Муки, аз не съм правила водно гладуване досега.
Но миналата година Милен беше на такова за 11 дена; беше пуснал тема във форума и имаше един потребител, който даваше много хубави съвети.
Ето я темата:
http://recipemagician.com/forum/index.php/topic/139-%D0%BC%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/

Та това, което аз запомних е, че по време на водното гладуване не е хубаво нищо друго да се приема, освен вода. Това включва и чайове. Затова си мисля, че включването на хуск при евентуално такова начинание не е добра идея. Помисли си хубаво преди да започнеш водното гладуване. Според мен най-важното е да е осъзнато, да си готова за това и да не се измъчваш при самото гладуване.

“как ядете варивата като боб,леща,грах,нахут,ориз,картофи,кестени (сега е сезона на кестените) 🙂 ) и други храни,които имат нужда от термична обработка.”

Ориз – варен; покълвали сме няколко пъти пълнозърнест, за да правим сурово мляко от него; иначе дивият става за сурова консумация след покълване, но не сме пробвали все още.
Картофи – обикновения такъв го ядем след термична обработка; суров може да се яде сладкия и някои други видове, които не се намират в България.
Кестени – яли сме варени, печени и сурови.
Бобовите – ядем ги и покълнали сурови и след термична обработка. Има видове боб, които не се ядат сурови, като белия такъв. Но повечето стават + няколко вида леща, нахут, грах. Разбира се, водят се спорове, че не е полезно да се ядат сурови бобови, дори и след покълване. Били токсични. Но там според мен всеки си решава. Има вече много информация в интернет и не само. Има и книги. 🙂

Ако имаш още въпроси и не можеш да се ориентираш в сайта, можеш да ги зададеш тук:
http://recipemagician.com/forum/index.php/forum/11-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B8/

Поздрави от мен и хубава седмица! 🙂

Здравей, Muki_w!

Разбира се, че нямам абсолютно нищо против да си караме на ТИ, дори ми е някак си по-приятно и спокойно, защото на ТИ се говори с близки и приятели или с онези, които чувстваме такива.

Малко със закъснение отговарям, за което се извинявам, но имахме редица мероприятия и не бяхме много много в състояние да обърнем необходимото внимание, а не ни се нрави (ама никак дори!) да даваме просто някакви си отговори само и само да се пише нещо или пълни съдържание.

Приемът на хуск по време на разтоварване наистина създава чувство за тежест/ситост в стомаха и дали на психологическа или физиологическа основа, глада се потиска. Добре е, обаче, да се има предвид, че не е редно човек да разчита само на хуска, защото прекомерната му употреба може да доведе до затрудняване на изхождането и ненужна загуба на енергия, която е и причината да се приложи самото разтоварване.

Аз лично по време на соковете приех няколко пъти хуск, за да си гарантирам доброто изчистване на червата от евентуални налепи по стените и други нежелани натрупвания. След това аз си поддържах вътрешната хигиена с ударните дози сокчета, като се придържах към правилото: “Колкото по-горчиво, толкова по-полезно!” (това за жалост си е верно в природата).

Относно варивата и начините на консумация мога да кажа следното: ако ти се хапват покълнали, покълвай ги. Ако обаче вкусът им не ти допада, не мисля, че е фатално на първо време да си ги приготвяш чрез термична обработка. Никога не сме крили, че не целим да стигнем 100% суровоядство, а по-скоро 100% правилно хранене и доставяне на максималните дози хранителни вещества от всички групи, които са необходими на тялото правилно да продължи живота ни напред.

Леща (всички вариации без лющената червена, която е механично наранена и едва ли някога ще покълне), мунг боб, елда, просо, грах, други видове бобови и много рядко глутеносъдържащи си ги хапваме при възможност и време след 2-3 дневно покълване на салати, крекери и прочие. Понякога с по-натоварен план-график за деня и 3 дечица човек невинаги може да насмогне с всичко, та в такива случаи се стараем готвените зърнени и бобови да комбинираме с огромни количества различни зелени треви и култури.

Та така продължаваме своя път стараейки се да откриваме нови и още по-вкусни начини да представяме храната за своите очи и сетива. Не се укорявайте (както често се случва напоследък при някои), ако сте решили да си похапнете готвена храна. Не го приемам като “прегрешение”, защото това е бил ваш стар начин на хранене, с който Вие сте живеели известно/дълго време и Ви трябва период, за да се осъществи един качествен и най-вече траен преход към новите рецепти, новите вкусове и усещания. (Писах ВИ, защото визирам не само теб, а и близките и семейството, в случай че са решили да споделят с теб новата трапеза и подновеното ти кулинарно амплоа 😉 ).

Друго,което се чудех и на което сигурно не му е тук мястото,но още не съм се ориентирала из сайта е как ядете варивата като боб,леща,грах,нахут,ориз,картофи,кестени (сега е сезона на кестените) :)) и други храни,които имат нужда от термична обработка.

Надявам се,нямаш против да ти говоря на ТИ 🙂 четейки постовете ти , останах с впечатление,че след изпиването на хуск се усеща някакъв вид ситост или тежест в стомаха,та се чудех дали някак притъпява острите моменти на глад и стържене и така по-лесно да протича гладуването. Тук намерих ето този продукт http://www.husk.bg/index.php?PageID=8&ArticleID=64

Здравей, muki_w!

Извинявам се, но не разбрах точно вашия въпрос. Интерисува Ви дали прием на хуск би олекотил 10 дневно водно разтоварване в емоционален и психически аспект или сте в момента на подобен вид здравословно укрепване и се интерисувате дали да опитате прием на хуск?

По принцип водното разтоварване (според някои сухото е най-ефикасно, но моето лично мнение е, че и двете са еднакво мощни пречистващи процедури) действа на значително по-дълбоко ниво от повечето останали видове разтоварвания (соково, хранително, плодово, зеленчуково, нискокалорично и др.), именно защото през този период от живота на всеки дръзнал и престрашил се да опита тялото получава минимални количества фибри и хранителни запаси. Това значително намалява движението и контракциите на мускулите в червата и задълбочава извеждането и елиминирането на ненужните натрупани (евентуално!) токсини, излишни мазнини, тежки метали и други неприятни за тялото субстанции, които буквално са били “затворени” в мастните депа. Употребата на хуск според мен би довела до по-добри резултати, ако преди водното разтоварване човек постепенно намали консумацията на твърда храна и увеличи соковете. През това време употребата на хуск (трици от живовляк) биха способствали “ошкуркването” на стените на дебелото черво и извели извън тялото всички евентуални налепи и маси, които затрудняват усвояването на хранителните вещества и чревната пропускливост.

След 4-5 дневно соково разтоварване (евентуално 8-10 дневно смути такова) бихте могли спокойно да започнете своето водно изживяване и да му се отдадете напълно с мисълта за новите (странни на момента) усещания. Редно е да спомена, че заедно с ненужните частици може в тялото да се отключат и стари емоции. Можете да се почувствате просто ей така (понякога съвсем внезапно и неочаквано за вас) супер весела и щастлива или пък обратното – тъжна и да Ви се плаче сякаш нещо доста Ви е натъжило. Не се притеснявайте, изучавайте се и се наблюдавайте. Всичко си идва на мястото след като тялото си възвърне добрата стара форма и заработи в рамките на своите възможности.

Поздрави и успех в разтоварването (ако сте го предприели вече) 😉

Привет и от мен!
Чудех се,след като хуск остава чувство за ситост,дали би улеснил един десет дневен воден режим и дали тогава може да се приеме за гладуване на вода?

Stefan, абсолютно съм съгласен с теб и за книгата и за сайта. Той не е прекрасен а великолепен. Особено на тема пречистване там е наистина много подробно описано. А с книгата под ръка, обаче прочетена внимателно от началото до края, мисля че може да се приложи прочистването, което да доведе до неочаквани от всеки резултати (в положителен аспект разбира се!).
Позволих си да поправя коментара ти, за да сложа линк към сайта. Така ще е по-лесно на всеки просто да кликне и готоово. Надявам се не се сърдиш за което.

Поздрави!

Здравей Canat,

Вече има много литература на български по въпросите на пречистването на организма. Едно добро начало – при това, неистово подробно и задълбочено – е книгата Основи на здравето на Генадий Малахов (има я в книжарница “Хеликон” на “Патриарха” и “Витошка”). Там има всякакви пречистващи практики, при това, обяснени и теоретично и подредени в правилната за организма последователност. Все пак, бъди внимателен, ако нямаш опит с такива неща. Аз лично очиствам чревния тракт и стомаха си от години с йога практики (Шанкапракшалана – описана в посочената книга и по-леката й версия, наричана Лагу), но тази книга ми помогна да направя следващата стъпка – очистването на черния дроб. Вчера направих третото за последните 3 месеца очистване на черния дроб и бях изненадан, тъй като отново излязоха тоонове боклуци. Явно ще ми трябват още 2-3 процедури, да да го изчистя основно. Така, че препоръчвам ти тази книга, както и още един много подробен и кадърно воден сайт – zemianazaem.com . Там също ще намериш много по темата. Интересът ти се заслужава, тъй като тези очиистителни практики имат дълбоко и позитивно въздействие на много нива на живот и съзнание. Дори да срещнеш трудности, след време ще бъдеш безкрайно благодарен, че ти тръгнал по този път. Успех.

Относно пречистването, има много различни способи да се направи това. Според мен един от най-добрите е гладолечение (макар и за кратък период, има прекрасен оздравителен ефект). Относно хидроколониката, малко ми е трудно да те посъветвам къде може да се подложиш на такава процедура, защото не съм наясно за точното местообитаване. Но иначе човека извършващ хидроколонични процедури е терапевт по хидроколоника. (hydrocolonical). При тях се прави цялостно промиване на червата със специална машина и под постоянен терапевтичен надзор, като ефекта от нея е в пъти по-качествен от клизмата, защото водата се подава под налягане в стомашно чревния тракт и благодарение на специалните разтвори всякакви натрупвания по стените на дебелото черво и тънките разбира се се измива). В някой случаи, хора, консумирали готвена храна и подложили се по една или друга причина на хидроколоника са сваляли до 10-15кг. от теглото си в края на едночасовата процедура! За мен беше едно прекрасно изживяване, защото след това се чувстваш много лек и няма никаква тежест в стомаха.

Поздрави!

Mnogo interesno i polezno chetivo!
Chetoh, che ima prechistvane na razlichnite organi, no ne namerih podrobnosti -znaete li neshto po vyrposa? Kyde moga da nameria tochno info?
Hidrokolonikata kyde se pravi (koi spezialist) i kolko struva?

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here