• Home
  • Сирене Дунавия
0 0

Сирене Дунавия

Directions

Share

Колкото повече навлиза човек в суровоядството, толкова повече се присеща за любими стари рецепти (според мен). В това разбира се няма нищо лошо, като единствения проблем е, че те не са сурови. Ако човек има достатъчно въображение и се води от инстинктите си, много скоро ще може да преправи почти всяка една стара рецепта на сурова, изключително полезна и в пъти по-вкусна такава. Днешното сирене решихме да го публикуваме като смес от различни видове ядки, които заедно да допринесат за приятния аромат и вкус. Приемете го като вид сирене “Дунавия” да речем:

Продукти:

  • 1/2 чаша макадамия или кашу, накиснати за 4-5 часа
  • 1/2 чаша орехи, накиснати за 4-5 часа
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. хималайска или морска сол
  • 1/2 чаша вода
  • щипка черен пипер (по желание)
  • щипка чесън на прах (по желание)

Приготвяне:
Смесете всички съставки в блендер и пасирайте до фина еднородна смес, като внимавате температурата да не надвишава 45-46С (115F). Оставете сместа на стайна температура да престои 7-8 часа. Готовото сирене е идеално за сервиране с лучен хляб и други сортове крекери, както и като сос към салати, основни ястия и други. Приятно похапване!

(Visited 123 times, 1 visits today)

admin

previous
Ароматни бадемови спагети
next
Пълнено селъри
previous
Ароматни бадемови спагети
next
Пълнено селъри

6 Comments Hide Comments

Няма какво повече да кажа освен, че се радваме. Всеки път е удоволствие за нас, когато някой сподели, че му допада рецептата. 🙂

Днес изпълних рецептата, без черния пипер и чесъна. Исках да пробвам как ще стане като основа, която после може да бъде овкусявана пожелание. Стана невероятно! Кашуто така хубаво омекотява ореховия вкус. Блендерът ми е малко кекав, но следващия път ще смеля ядките в мелачка и после ще ги блендирам. Сега се получи нещо като мек пастет, с малки парченца ядки, по-скоро като извара. А пък мъжът ми как го хареса…  омете половината доза, едвам се вредих 🙂

Благодаря ви, за разяснението и за поздрава 😉
Довечера ще накисна ядките и утре ще направя “сиренето”.

Здравей, Мария!

По принцип няма точно определено правило, но добавихме минимално време за накисване директно в рецетпата по-горе.

Накисването по принцип е най-добре да става от предната вечер, след което ядките е добре да се изплакнат обилно на течаща вода, за да може да се гарантира максималното разтваряне на инхибиторите и тяхното отстраняване. По този начин организмът получава чист и лесноусвоим протеин, мазнини и минерали без да има кой да затормозява храносмилането и/или изобщо да го блокира.

Разбира се при отсъствие на толкова време или да речем леко нетърпение 4-5 часа биха били достатъчни.

Поздрави и ЧЕСТИТ 8МИ МАРТ !

Здравейте,
а за колко време да накисна орехите и кашуто?

Add Your Comment