• Home
  • Температура на храните
0 0
Температура на храните

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Температура на храните

Directions

Share

По възможност консумирайте храните при стайна температура. По-топлата или студена тепература понижават активността на ензимите, което се отразява на храносмилането и натоварва тялото. Разбира се, това не означава, че не можете да похапнете сладолед, или пък че трябва да го изчакате да се разтопи 😉

(Visited 123 times, 1 visits today)

admin

previous
Инструменти на суровояда
next
Пиене на течности
previous
Инструменти на суровояда
next
Пиене на течности

16 Comments Hide Comments

Не знам защо така се получава…беше отговор на твоето писмо.
Милен по-късно ще погледне.

Veri, dravei

do momenta ne sam poluchila nishto i zatova se

prinudih da pisha tuk.nadiavam se za posleden pat ne na miasto!

izvinenia za tova

Тази статия я копирах и преведох автоматично,не знам дали е етично към автора да е статия,и така се разбира,но ако искаш я редактирай,решението си е твое:) има и други статии,за хлорофила например
http://www.foodalive.org/articles/index.html
а по темата аз печката я използвам само да си топля вода за пиене:)

Благодаря за информацията, Свилене! 🙂
По-късно ще я редактирам или ще я отделя в отделна статия. Виждам, че има несъответствия в превода.

Ето какво е написала Pat Reeves за суровите и живите храни,много ценна статия

“Суровини и живи храни

Защо да се ядат сурови храни, когато можете да го варени? Това е напълно логичен въпрос. Каква тогава е разликата между варени и сурови храни и все още веднъж какво е тази жива храна? Варени или сурови, ако това е свеж все още не е добре за нас? Да до точка. Има отново зависи от това колко дълго са сварени и колко висока температура отива в готвене.

Сурова храна

Нека на първо място намерите разделителна линия между това, което се счита за варени и това, което се счита за сурово. Всяка храна, която се приготвя над 106 градуса по Фаренхайт се смята за термично обработени. Всичко под тази температура се смята, до известна степен, да бъде сурово. Напълно сурова храна, разбира се, е храна, която не е имала топлина добавен на всички. 106 градуса по Фаренхайт е температурата, при която ензимите, които са в храната, започват да бъдат убити.

Ензимите са химикали, които работят с витамини като катализатори, за да подпомагат храносмилането и са отговорни за всички метаболитни процеси в организма. Самият живот не се случва без ензими. Ако ензимите в храните да бъде намалена или убит, след това ще бъде трудно за възприемане, отколкото би било, ако те са били там. Без тези ензими нашето тяло изчерпването на тези вещества, водещи до много, ако не и повечето болести и заболявания.

Попълване на организма с закупени добавки на ензими, витамини и минерали никога не е съвсем същият. Те нямат присъщо “жизнена сила”, необходим, който е в прясна храна. Въпреки, че използването на храносмилателни ензими ще окаже положително въздействие върху здравето – това е просто по-холистичен подход, за да консумират покълнали храни, в дългосрочен план. Това е така, защо за бързо хранене и преработени храни, е дори по-лошо, тъй като тези храни съдържат на практика няма ензими, витамини, минерали или “жизнена сила” на всички.

Измерването на 106 градуса по Фаренхайт е вътрешна температура, при която човешкото тяло ще започнат да умират. Очевидно е, че когато се готви храна над тази температура, той също ще започнат да умират. И това, което умира с него е мистериозната “жизнена сила”, която е в рамките на всеки “жив” нещо. Ако ние ядем храни, които имат “живот” все още в нея, тя ще прехвърли тази “сила” за нас. Ако ние ядем варено, овъглени, печено, дълбоко пържени и печени храни с няколко ензими, витамини или минерали, или “жизнена сила” напуска след това храната се превръща в тежко бреме върху тялото и не енергизиращ гориво трябва да бъде. Което е защо след тежък, богат приготвена храна, ние често се чувстват като заспиване, когато в действителност хранене има за цел да ни накара да се чувствате енергични не сънен!

Повече “живот” растение е, когато ние го ядат повече Пренос на ензими, витамини и минерали, както и “жизнена сила” се предава в нашите собствени тела, за да се използват като енергия и подновяване на тъканите. И по-енергични, ще се чувстваме след това яде.

Жива храна

Интересното е, че не всички сурови храни е задължително да се счита за “живот”. Има много реална разлика между сурови и жива храна. Има прекрасен начин да се опише разликата между сурова и жива храна, често дават, за да обясни разликата; Храни, които живее, расте, когато добавяте вода (т.е. семена, маруля все още с корени, зеле с корени и т.н.), но сурово, мъртва и умира на храните ще се разпадне и изгние, ако сте се добавя вода. И това са зеленчуците, които са загубили основна част от тялото им, необходими за живот за пример, и техният корен.

Суров маруля в бакалин магазин или супермаркет, без да си корен е все още жив до точката, но е дегенеративно, компостиране държава. Поради това се счита по-сурови, а не в категорията “живот”. Жива храна е храна, която се разраства, когато ви го консумират, като живеещи кълнове люцерна, броколи зеле, зеле мунг боб, и всякакви растителни, че е все още в един нарастващ състояние и към своите корени или наскоро, в рамките на 15 минути, не се експлоатират .

Жива храна е с качество, се наблюдава в китайската медицина, които ще се увеличи циркулацията и се счита за затопляне, като имат предвид, че суровата храна е охлаждане и да ни се чувстват охладител. Това обяснява защо ние всички предпочитат да ядат салати през лятото, тъй като те са за охлаждане. Салати през зимата със сигурност ще ни накара да се чувстват по-хладен. Живи кълнове, обаче, няма да направи това и в действителност ще се подобри кръвообращението и усещане за топлина. Това може да обясни защо диви животни са в състояние да издържат много екстремно студени зимни температури.

Семената на пресните плодове са жива част, като има предвид, че плодовете целулоза е в частично дегенеративно състояние. Плодове маса се счита за да бъдат по-“прочистване” и зеленчуци да бъде повече “хранителна” на телата ни от Naturopathic гледна точка.

Ние сме в състояние да купуват все повече и повече живот храни в супермаркетите, като босилек, мента, кориандър, маточина и други билки в своите саксии. Sainsbury са сега продава също жилищните салатите “в саксии на земята, която струва около 99p, и” живи салати “, които идват в малки нарастващите тави на земята и съдържат разнообразие на живите салата листа.

“Жив” маруля е толкова по-питателна и здравословна от маруля, без корен и купища здрави от найлонови торбички на предварително подготвени скъсани листа маруля. Тя се казва, че след като растение е добит тя е загубила 50% от това на хранителни вещества в рамките на 15 минути!

Разликата между готвена храна и суровини,

Имам един прост експеримент, за да се предполага. Вземете сладък картоф го нарежете на половина и се вари на едната половина. Поставете всяка половина в отделна найлонова торбичка в хладилника и да видим колко дълго всяка половина необходимо, за да се разложи. Варени половината ще отидат лошо и гнило в рамките на няколко дни, като има предвид, че суровите половина ще “живеят” и ще остане сравнително свеж безкрайно дълго да се развалят. Понякога седмици, ако не месеци. “Жизнена сила” е поддържането на сурови половина жив. Ако сте яли сурови половина бихте се почувствали много по-енергични, отколкото бихте ако са яли варени половина. Това е така, защото ензими, витамини, минерали и жизнена сила “в сурово половина са се придаваше във вас. Ензими, витамини, минерали и “жизнена сила” в варени половина са станали минимална. Акт на готвене се ускори дегенерация, като го убие! Тя не взема много на науката, за да разберат простите последиците от този експеримент.

Веднъж чух някой забележка, че миризмата на храна готвене е миризмата на отделените хранителни вещества. И аз се чудя, ако има някаква истина в това! Същото като точка на кипене зеленчуци, които оставят по-голямата част от хранителните вещества във водата, а не в зеленчуци!

Все пак ми се иска това е само най-лошото, но това не е така. Това е отдавна е известно, че barbecuing blackens и изгаряния месо и особено на мазнини, производство на високи нива на канцерогенно вещество, наречено нитрозамин, който е бил замесен в рак на дебелото черво. Пържено месо е свързано с по-висок риск от хормоните, свързани с ракови заболявания при жените и е било установено, че е три пъти по-висок риск при мъжете, които редовно ядат пържено месо. Готвенето на каквато и да е месо и това включва риба, при високи температури, особено над 200С, т.е. в печене, създава канцерогенни вещества, които са наречени хетероциклични амини (HCAs) и те значително да увеличат риска от рак.

Това ли е всичко? За съжаление не.

Тогава там са акриламиди, които са химични вещества, създадени от изгарянето на петрол и въглеводороди при температури над 120 градуса по Целзий (248 градуса по Фаренхайт). Това са силно канцерогенни вещества, които причиняват на клетъчната ДНК, за да мутира. Акриламиди се създават естествено в печени или пържени храни, когато температурата достига 120 градуса по Целзий, въпреки че това не е случаят в варена или на пара храна. Те отсъстват във всички сурови храни и не са в сурово или варено месо или сурови или варени картофи. Професор Маргарета Tornquist, доцент по химия на околната среда в Швеция, на акриламиди в храните в началото на 2002 г.. Професор Tornquist казва “там не е безопасно праг” на тези вещества. Най-лошите нарушители са пържени картофи, чипс и зърнени закуски.

Тим Ланг, професор по хранителна политика в Thames Valley University смята, акриламид и други химикали може да покаже защо ракът е толкова често в развитите страни. Той казва, че “откриването на акриламид може да бъде обяснението, от което се нуждаем. Това означава, че тези смъртни случаи биха могли да бъдат причинени от модерна преработка на хранителни продукти и техники за готвене”.

О, боже! Каква е следващата стъпка!

Тогава там са транс-мазнини, които са създадени, когато мазнините се нагряват в процеса на хидрогениране. Те се казва, че е дори по-лошо за теб, отколкото наситените мазнини. Това повишаване на холестерола и увеличават риска от сърдечни заболявания, най-големият убиец номер едно.

Неварени сурова и жива храна, започват да изглеждат по-привлекателни? Включително получихме ценни суровини и жива храна дневно в ежедневния ни хранителен режим означава, тялото се дава допълнително хранене и “Енергетика” и сила за преодоляване на ежедневните злоупотреби ние бомбардират, които включват разлагане и канцерогенни вещества, които ние поставяме в тялото си и сляпо се обадете храна!

Предимства на суровини и живи храни

Една част от зелен живот и сурови храни, включени в дневния хранителен режим не само ще добавят ензими, витамини и минерали, намалени или липсват в готвена храна, но също и кислород и хлорофил.

Хлорофилът е зелено оцветяване на растенията и е част от растението, който преобразува въглеродния диоксид в атмосферата в кислород по време на дневните часове.

Жива храна следователно има повече “жизнена сила”, ензими, витамини, минерали, хлорофил и кислород. Когато ядем зелен хлорофил храни богати “живот” растението е кислорода, който го ядат (по-малко сурова храна). Кислородът е от съществено значение в нашата диета. Сварени и преработени храни не съдържат много или никакъв кислород. Кислородът е това, което ни държи жив и е във въздуха, който дишаме, и водата, която пием. Нашите модерни варени и обработват диети са почти няма кислород.

Fresh живо Хлорофилът е от съществено значение в нашата диета, но все още не е признат за толкова важно, колкото е. Тя се изгражда здрава кръв (тя има абсолютно същата структура, като хем които е червения цвят на кръвта ни с изключение на тази на хлорофил е молекула на магнезий и в центъра на хема желязо молекула). Хлорофилът е богат на минерали, както и аминокиселини, които са градивните елементи на протеин. Друг важен факт за хлорофил е, че има абсолютно същата рН, тъй като нашата кръв, която е близо до 7,4. Ядене и пиене на пресни и сурови хлорофил, както зелени сокове веге, помага на кръвта да стабилизира своето алкална среда, която е постоянно бомбардирани от нашата модерна диета дни кисела, който е един от основните фактори при болест. Рано или късно сурово прясно хлорофил ще стане бръмча дума за една здравословна диета, така че защо да не е напред в играта и да започнете да го включи в дневния си хранителен режим и да забележите разликата. Готварство хлорофил богати зеленчуци ги кара да губят тази красива ярко зелен цвят превръщането им утайки от зелен, която убива способността си да разпространява кислород, ензими, витамини, минерални, аминокиселини, микроелементи и че неуловим “жизнена сила” в тялото си.

Това е от градуса, жива храна придава повече “енергия и хранителни вещества, отколкото суров. Жива храна е най-здравословният, с суров идва на второ място със задушени зеленчуци, като следващото по-малко питателни, с варени зеленчуци, дори по-малко и така нататък. Колкото по-дълго се готви, и толкова по-висока температурата, толкова повече намалява хранителния стойност.

Жива храна все още е относително трудно да дойда и да се ограничават в различни, учейки се как да покълнат семената у дома, създава по-голям избор, макар и с жива храна е сега, като цяло стават по-достъпни поради повишаване на информираността и търсенето. Ползите са все реализирани. Евтините в дългосрочен план е да покълнат семената у дома. Нищо не може да бъде по-лесно.

Предлагам да се повечето хора да започнат да включва една шепа на живите зеле дневно в диетата, например смесени с салата и чаша прясно изстискани зелен зеленчуков сок, съдържащ разнообразие от зелени зеленчуци и листа. В моите семинари и класове научи какво качеството на лекарствения всяка зеленчуците и израствам има. Това е особено полезно за хора, преодоляване на здравните предизвикателства.

Добра основа за зелен сок е краставица с някои допълнителни целина. В допълнение към добавянето на други зелени листни зеленчуци или билки като магданоз и зеле ще направи още по-вкусна и здравословна.

Разбира се яде органични е най-здравословният начин да се яде, особено ако през следващите здравно предизвикателство, тъй като органични плодове и зеленчуци, имат значително повече хранителни вещества, отколкото без органични. Поставянето на химическите вещества в тялото от небиологични храни само добавя към токсичното претоварване, който потиска имунната система допълнително.

Всеки диво животно във вселената само живее на живот и сурови храни, дали едно тревопасно или хищник. Само домашни животни ядат варени храни. Дивите Тревопасните животни пасат на живата растителност, а дивите хищници убиват тяхното месо и обикновено погълне плячката си в рамките на минути или часове. В главните диви животни, запазват тяхното здраве и издръжливост, без развитие на ракови заболявания и хронични заболявания. Това ми се струва, ние имаме нещо, което да се поучат от това!”

Мария, Милен ти е отговорил на мейла още вчера мисля, но със сигурност беше преди да пишеш тук. Има също пратен от теб такъв. Нищо ли не си получила от нас?

Milene izviniavam se predvaritelno, che shte narusha temata.
triabva da se svarga s vas lichno, a imelite mi do vas se vrashtat.

molia vi obadete mi se na lichnia imel

izvinenia oshte vednag

Здравейте, Милена!

Задачката-закачка е изпълнена и се надяввам изпратената от нас информация да е достигнала успешно до вас, както и да доведе до безпроблемния вход и сърфиране във форума към портала.

Поздрави и приятен остатък от уикенда!

Здравей Вери,

Мерси за бързия отговор.

И аз опитах отново, но на мястото на уникалния код за сигурност пак няма нищо, дори поле за писане не излиза.

Можеш ли да се регистрираш от мое име и да ми изпратиш паролата на е-mail-а?

Благодаря предварително!

Здравей, Милена! 🙂

Току-що се опитах да се регистрирам като нов потребител там и стана.

E, разбира се, няма да бъда допусната до форума, защото написах измислен мейл адрес. Но първа стъпка по регистрацията мина.

След като попълниш нужната и задължителна информация в горните полета, трябва да отговориш на един въпрос. А в т.нар. код за сигурност са 2 думи. Не знам какво точно не се появява. Също така е задължително да дадеш отметка на квадратчето: съгласен съм с условията на форума. Така че при мен нямаше никакъв проблем.

Ще чакам да споделиш дали си се справила.

Поздрави! 🙂

Здравейте,

Отново опитах да се регистрирам във форума, но има проблем с уникалния код за сигурност – не се появява нищо.

Моля да проверите и отстраните проблема.

Поздрави!

Нещо не мога да се регистрирам във форума. Иска ми някакъв код?
Може ли да ми пишете на ел. поща. Благодаря предварително.
Поздрави!

Идеята да се сподели във форума е чудесна. Така ще могат повече хора да прочетат. А и може и някой друг да се включи в дискусията. Аз няма какво да крия. Но пропускаме една малка подробност- дали Милена иска да пише/пита публично. 🙂
Ето го и него – форумът:
http://recipemagician.com/forum

Милена, ще изчакам няколко дни някъде да се включиш. После може на мейла да ти драсна.
Поздрави

Здравей, Милена!

Преди няколко дена променихме дизайна на сайта и по всяка вероятност това е довело до нефункционирането на формата за контакти, която ще оправим максимално бързо. Ако имате затруднения със свързването, можете да проверите за отговори на своите въпроси във форума. А ако и там не откривате, можете да се регистрирате и публикувате тема относно вълнуващите Ви въпроси. Форумът и порталът се посещават от доста потребители и всеки би се радвал да сподели своя опит.

Поздрави и бъдете здрави!

Здравейте,

Бих искала да се свържа с вас, за да ми дадете информация по отношение на ваксините. Гледах ви при Гала в “На кафе” и разбрах, че вашето дете не е ваксинирано.

Пиша ви тук, защото линкът към “За контакти” не работи – излиза празна страница.

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here