• Home
  • 50 причини да съм суровояд
0 0
50 причини да съм суровояд

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

50 причини да съм суровояд

Directions

Share

Много хора си задават въпроса какво кара нас (суровоядите) да се храним само със сурова храна и защо сме избрали именно този начин на живот. Реших да си задам 50 пъти въпроса и да отговоря по различни начини. Ето ги моите отговори:

1. “За да съм пълен с енергия”
2. “За да имам яснота в живота”
3. “За да достигна оптималното си тегло”
4. “Да подобря паметта си”
5. “За да подкрепя земеделството”
6. “За да съм много по-концентриран”
7. “За да консервирам ензими”
8. “За да увелича вибрациите си”
9. “За да спра стареенето на клетките ми”
10. “За душевно извисяване”

И още 40…

1. “За да се освободя от токсините по натурален начин”
2. “За да бъда по-креативен”
3. “За да изградя едно ново АЗ!”
4. “За да си изградя чувството за баланс”
5. “За да укрепя имунната си система”
6. “За да разсъня интуицията си”
7. “За да намаля драстично шансовете да се разболея”
8. “За да успея да се освободя от негативни мисли и задръжки”
9. “За да удължа живота си”
10. “Отскоро съм суровоядец, но за мен е супер усещане!”
11. “Да съм в отлична форма”
12. “За да намаля сметките за храна”
13. “За да регулирам телесната си температура без значение от времето навън”
14. “За да прекъсна емоционалната ми връзка с готвената храна и зависимостта към захарта”
15. “За да имам супер зрение”
16. “Искам отново да си върна хармонията между духа и тялото”
17. “Искам да имам идеална кожа”
18. “Искам да бъда по-спокоен и уравновесен”
19. “За да изглеждам младолик”
20. “За да предпазя околната среда от изтощаване и замърсявания”
21. “За да имам здрава и блестяща коса”
22. “Аз съм вегетарианец и суровоядството е следваща стъпка”
23. “За да се разхубавя”
24. “За да се отблагодаря на тялото си”
25. “Защото суровата храна е вкусна”
26. “За да имам интуицията, за която хората говорят”
27. “За да бъда смирен и да се науча да уважавам и обичам близките”
28. “Храната се приготвя лесно”
29. “Обичам да се храня с натурална храна”
30. “За да спестявам време”
31. “За да открия света на истинските вкусове, които не са ми били познати досега”
32. “За да открия съмишленици”
33. “Обожавам плодове!”
34. “За да намаля сметките ми за гориво!”
35. “Обичам цветовете на суровата храна”
36. “Суровоядството е едно вълнуващо пътешествие”
37. “Искам да се науча правилно да огладнявам и да не превръщам храненето в празник”
38. “Ще ме научи как да използвам целия си потенциал”
39. “Ще ми помогне да стана нов човек, непознаващ пътя към болниците”
40. “Защото достатъчно се уважавам”

(Visited 400 times, 1 visits today)

admin

previous
Сурoв шоколад Милка
next
Домашна майонеза
previous
Сурoв шоколад Милка
next
Домашна майонеза

9 Comments Hide Comments

Дам, наистина е добре човек да осъзнава, че Винаги има шанс да се поправят нещата, но пътят е толкова просто колкото изглежда – хапваш 10 дена сурови плодове и си 6 точки. Всичко е много по-комплексно и изисква понякога доста повече време, защото да се промени храненето е едно, а да се промени логиката ни, психиката ни и да се отърсим от старите си комплекси и задръжки – ето това е трудната част.

Не си остра,просто си искрена и искаш да са ясни нещата.

Хайко, извинявам се, ако съм прозвучала остро. Не ми беше това целта.
За споделяне на иформация, стига да съм наясно с нея, и опит винаги съм насреща.
Поздрави! 🙂

Вери,разбирам добре за какво говориш,но и аз не търся готови отговори нито уверения ,че всичко ще изчезне като с магическа пръчка,само защото съм почнал да ям сурови храни.Обаче задавам въпроси и включително и за здравето защото имате многократно по-голям опит и информация и достъп до такава.Готовите рецепти са в лекарските кабинети,а тук е път с търсене и намиране,не само на полезната храна или начин на хранене,а също и на себе си във всички аспекти,на духовното и физическото.Здравословните проблеми съвсем не са единствените довели ме до тук.Просто търся по-качествен стойностен и добър живот и за себе си и за близките си,макар че те сами решават как ще живеят.И макар че не сте натуропати,форума ви е доста богат и от към здравословни аспекти,и този саит за германската медицина също е нещо съвсем ново за мене.Хайде дописане, че стана късно.

Хайко, някои от тези 50 неща/причини сме ги изпитали вече на собствен гръб. 😉
Според мен важно е да се разбере, че ние пристъпихме към суровоядство не поради здравословни причини.
А другото, на което бих искала да обърна внимание е, че не сме медицински лица, нито пък дипломирани натуропати. Нямаме поглед и опит върху връзката болест-суровоядство. Т.е. дали действително дадена болест се повлиява със суровоядство. 🙂
Не ме разбирай погрешно!
Искам да натъртя, че няма как да кажем, пишем, агитираме: яжте всичко сурово и ще се оправите.
Забелязвам напоследък, че твърде често се споделя здравословен проблем и сякаш хората искат да чуят от нас, че ще се излекуват със суровоядство.
Аз лично (не знам за Милен) искам да се дистанцирам от това. Няма как да им обещая подобно нещо.
А и винаги съм твърдяла, че промяната и лечението са цялостни. Променяме се и се лекуваме на физческо, емоционално и психологично ниво. И това зависи единствено и само от нас. 🙂
Тук сме най-вече да споделим дадена рецепта, някоя и друга статия, информация за даден продукт, за срещи и семинари, да споделим нашия опит. И разбира се, постоянно се учим и узнаваме нови и нови неща. Човек цял живот се учи.
Пожелавам ти всичко най-хубаво и да намериш най-правилната схема за себе си! 🙂

Благодаря,за помоща и информацията.Тя е доста и докато се ориентирам за да не губя време ще започна с преминаване основно,/на сурова и растителна храна,дълго дъвчене, ранна вечеря и хранене само когато съм гладен.Това ще потдържам докато поизчета и осмисля нещата,пък и докато си купя сокоизтисквачка.Вече се регистрирах,но ти знаеш това и благодаря за топлото посрещане,този път няма да е лесен и ще имам нужда от помоща и подкрепата ви.

Пропуснах да ти дам един прекрасен линк с по-подробна информация за причините за появата на повечето болести и съвети какво може да се опита за да се преборят. Както сам се досещаш и този път ще става дума за “нестандартна медицина” (Германска нова медицина), според която всеки здравословен проблем е причина или следствие от емоционални конфликти. Провери какво пише за епилепсията и останалите ти проблеми и сам си реши дали имаш желание да вярваш в тези причини или не:

http://gnm-bg.com

Успех!

Haiko123, наистина положението не е много розово. Искам първо да кажа, че получените тук от нас с Вери или останалите потребители може да са лишени от логика за докторската гилдия и са най-вече споделяне на личния опит и мнение. Не ми се иска да приемаш нечии инструкции като последователност от действия, които ТРЯБВА СТРИКТНО да спазваш. Възстановяването на организма е един дълъг и не много лек в началото процес, в който Ти си най-главната фигура и действащо лице. Има за жалост моменти, в които нещата дори и със сурова храна и всички останали разтоварващи режими се случват бавно или понякога не се получават според очакванията ни, но това, което със сигурност се случва е осъзнаването на самите проблеми на психическо ниво и “прозряването на реалността”.

Какво бих те посъветвал аз? Хмм, бидейки по-скоро кулинар по професия отколкото лекар, аз бих заложил на правилното хранене плюс различни видове пречиствания. Колкото по-трагично е положението според теб, толкова по-драстични мерки по пречистването и възстановяването е добре да се предприемат. Аз лично бих заложил на водното разтоварване, защото за мен това е най-мощния начин да оставим тялото да изразходва всичката налична енергия само и единствено за собствените си нужди. Трудно е, никой не може да каже че е лесно, но не е било леко и по време на пристъпите, болката, страха от влошаване и т.н. Медитациите са чудесен начин да се балансират тези изливащи се чувства и да възстановяват спокойствието и енергийните нива.

Ако все пак смяташ, че водно разтоварване би било прекалено за теб, тогава аз бих минал на план Б – соковото разтоварване, но прилагано правилно без изключения и забежки към по-сладките вкусове и аромати плюс различните видове пречиствания на органите (черен дроб, бъбреци, черва, и т.н.). Ако имаш лекар, на който имаш доверие и който споделя твоите виждания за вегетарианството и “нестандартните” методи на лечение както напоследък се определя суровоядството, натуропатията, хомеопатията и т.н. то бих ти препоръчал да обсъдиш решението си и с него.

Консумацията на кълнове със сигурност ще допринесе много за по-качественото възстановяване и пречистване на организма. Също така аз лично бих заложил много на сока от пшеничена трева, който има изключително силен благоприятен ефект при едно правилно протичащо разтоварване.

Не искам да изпадам в подробности за вредата от всички животински продукти, млечните, яйцата и т.н. Така или иначе ти вече си изпитал ефекта от тях на гърба си. Надявам се, че чрез сайта и благодарение на всеки един потребител ще успеем да предотвратим прехода към по-здравословна храна едва след началото на сериозните проблеми. Иска ми се хората да осъзнават какво си причиняват преди да е станало късно и проблемите да са засадили в ежедневието ни. Пожелавам ти пълно възстановяване, защото само така човек успява наистина да разбере какво мощно средство е вярата и правилното хранене.

Можеш да се регистрираш във форума, където има по-големи шансове да получиш съвети и идеи за пречистванията от хора, вече минали по този път.

Поздрави и максимално бързо възстановяване!

Тези 50 неща случват ли се в живота ти.почти 20 г съм вегетарианец,но съвсем,не по най-полезния начин.Ям млечни ,готвени рафинирани яйца,почти като болшинството хора,само дето убити/месо и риба не ям/.Но сега на 35гсъс изострена себорея,4.75 късогледство,и вече няколко години на лекарства за епилепсия,която като се опита невролога да намали дозите,пак се прояви,макар и без припадък/до безсъзнание/.Тези три проблема плюс нервността ми,и избухливостта ми ме карат сериозно да се замисля за следващи крачки в живота ми.Обаче не мога да преценя какво точно да предприема-дали суровоядство,или основно да премина на покълнали храни,или пък соколечение,гладолечение и т.н.Да не говорим че изпитвам страх при настъпването на така наречените лечебни кризи от ново макар и временно изостряне на епилепсията.Ако можете да помогнете със съвет ,ще ви бъда много благодарен.Крайно време е нещо да предприема.

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort