• Home
  • Майски суров маратон
0 0
Майски суров маратон

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Майски суров маратон

Directions

Share

Здравейте отново!

Много хора изявиха желание за участие в новия маратон под наслов “Винаги готови за ястия сурови”. Целта на този маратон е да прекараме заедно един месец като сто процентови суровоядци, с което да почистим всяко кътче на телата си и да дадем на организма полагаемата му се почивка. Със сигурност то ще ни се отблагодарява за това деяние през остатъка от годината чрез едно ново излъчване, по-стройна и красива фигура и перфектен вътрешен баланс.

Умишлено пускаме темата десетина дни преди началото, като планираме да започнем маратона на 1-ви май. Екипът на RecipeMagican.cом ще започне пролетната фиеста един ден по-рано, за да имаме възможността да Ви предложим своето изпитано от предния ден меню със съответните снимки, пояснения и т.н. Във форума към сайта ще бъде пусната нова тема, в която всички участници (и не само!) ще могат да споделят своите чувства и настроения, задават въпроси, отговарят и обменят безценна информация. Важно за едно успешно начало и прекрасен край е да не забравяте, че екипът е с вас през цялото време и ВИЕ НЕ СТЕ САМИ В ТОВА НАЧИНАНИЕ!

Разбира се и на нас ни се налага от време на време да почиваме, но през това време Вие ще сте в прекрасната компания на хилядите ежедневно посещаващи сайта потребители. Не се стеснявайте да споделяте проблемите и настроенията си. Никой няма да Ви укорява, мъмри или пише оценки за добро/лошо представяне. Всички сме се събрали с една единствена цел – да се поддържаме, подкрепяме и да помогнем на самите себе си да си върнем отличната физическа, емоционална и духовна форма.

Би било прекалено лесно, ако нямаше трудности по пътя към успеха. Този път нашето предизвикателство към всички желаещи да се присъединят към маратона ще е празникът на Свети Георги победоносеца – Гергьов ден. Ще бъде интересно изживяване да се сведе до нула консумацията на животински продукти именно на такъв празник, още повече в случай, че сте поканени на имен ден.

Не можехме да се спрем дотам с предизвикателствата, затова Ви предлагаме да опитате да се лишите по време на маратона и от алкохолните напитки (бира, вино, спиртни и други слабо/ниско алкохолни миксове). Това не е опит да Ви наложим идеята за правилно поведение или да Ви измъчваме, дори напротив – това е нашата препоръка как да опазим всички водо- и мастно разтворими витамини от разпадане при среща с алкохолните смеси в кръвта.

Не знам дали всички сте съгласни с мнението на екипа, че в едно чисто тяло трудно се поемат и задържат отрови без това да се отрази на емоционалното и/или физическото състояние. В тази връзка е добре да споменем, че този маратон ще Ви даде една прекрасна възможност да обърнете гръб на цигарите и да започнете да живеете един нов живот, без да се притеснявате за финансирането за следващата кутийка.

С две думи няма да е лесно, но ако човек си постави цели и реши да ги следва, в крайна сметка резултатите ще са вашата (и нашата, разбира се) награда за добрата работа. Всичките сурови вкусотии ще Ви помагат в трудните мигове и кризи без любимите цигарки и напитки.

Не губете време, подготвяйте се психически за тези прекрасни предстоящи промени, питайте, интерисувайте се и се отбийте в новосъздадената тема във форума. Очакваме Ви!

(Visited 157 times, 1 visits today)

admin

previous
Повече за електролитите
next
Разумно сурови
previous
Повече за електролитите
next
Разумно сурови

27 Comments Hide Comments

Здравей, Теди!

Благодарим ви много за примерното меню. Винаги е полезно да се има един образец, към който може човек да се придържа или да адаптира към своите нужди. Очакваме обновлението на списъка и Ви желаем един супер приятен остатък от уикенда!

Здравейте пак. Всъщност аз съм Теди, но се регистрирах вече във вашия сайт и понеже псевдонима ми е terra, използвах него. Ами аз вече писах във форума едно примерно меню, разбира се то е доста общо, като всеки може да си добавя каквото му харесва:))
Иначе, ако ми остане време, щенаправя по-дълъг списък:))
поздрави
поздрави

Здравей, Теди. 🙂 Аз съм половинката на Admin ;). Чета коментарите винаги, но в повечето случаи той успява да ви отговори. Понякога и аз съм писала като админ.
Идеята за примерно меню беше моя, защото знам, че за всички останали така ще е по-лесно и интересно. А като има и снимков материал, ще радва и окото. 🙂 Не мога да доизкусуря тази ми идея и затова сега е в застой. Но обещавам да се поправя и да се разработи раздела с менюто.
Относно твоето предложение, аз съм за. Когато имаш възможност, направи примерен списък със сезонните плодове и зеленчуци. Ще съм ти благодарна. Вярно, че потребителите са от много страни, но не пречи да има такъв списък/наръчник за България.
Поздрави
 

Здравей, Ванн!

Току що попаднах на една интересна книжка, която смятам да прочета на Др. Ан Уингмор – “Оvercoming AIDS and other incurable diseases – The Attunitive Way through Nature” (Побеждаване на СПИН и други нелечими болести – пригаждане чрез Природата). Сигурен съм, че в нея ще има доста полезна информация за случаите, в които пациенти са забравили СПИН, РАК, ТУБЕРКУЛОЗА  и т.н. В действителност телата ни са перфектна машина, само от време на време искат малко “смазване”, “леко изчукване”, “донастройване” и “реглаж” (образно казано, разбира се!)

Относно магнезия, на моята опаковка също пише да се започне с 1 ч.л. като се следи гъстотата на изпражнението. Когато то не е нито твърдо, нито меко, значи това е нормалната доза. За деца се започва с 1/2 ч.л. и се стига до 1. При всички положения може би ще е добре да се посъветвате с личния си лекар, който ако не знае точните дози, поне ще изкаже мнението си.

Поздрави и много много здраве.

Фея, благодаря за информацията, аз съм почти сигурна, че ракът се лекува, още повече, че 2004 година в Сиатъл мисля, имаше форум в памет и чест на Др. Райф, открил начин за лек на рака и не само. Така, че надежда винаги има, както туберкулозата дълго време е била също считана за неизлечима.
За мен суровоядството е май много добър вариант за оздравяване на тялото и духа. Аз все още не съм суровоядец заклет, неискам да развалям духа на сайта, трудно ми е просто.
Моят съпруг е вече 12 ден на вода и жито. И преди го е правил, но като пътеводител му е бил винаги  Петър Дънов.
Аз затова и чета много и питам, защото така ми е по-спокойно. Идеална идея беше кокосовото мляко. На 8 ден накарах съпруга си да опита. Вярно, един кокос на четирима не е кой знае колко. Но беше възхитен от силата, която му даде като енергия. Явно след житото, кокоса е бил балсам…
Имам магнезий от година и погледнах дали не му е изтекъл срока. Само че , толкова противоречиви мнение чета. Явно се касае и за начин на приемане. Аз търсих информация, по-колко е необходимо да се взема, за да подейства като очистително. На моята опаковка пишеше да се започне с половин лъжичка и се стигне до три.

Но темата е за май месец. Аз наистина ще ви следя, интересно ми е. Препоръчла съм ви на мои приятели. Дано открият най-доброто за себе си във вашия сайт.
Поздрав на Монреал и България

Теди, идеята ти е СУПЕР, само че това ще изисква доста работа, тъй като потребителите на сайта са от всички страни на света и както знаем в различните региони има различни сезонни плодове. Ето при нас например в Канада грозде има цяла зима, макар аз да не съм го виждал в България през зимата като малък.

Относно примерното меню – там не е такава трудна задача, само че в много от случаите ако слушаме тялото си от какво има нужда, то ще ни ръководи почти ден за ден (ако не и почасово), защото никой не може да предположи какво ще му се прияде в края на уикенда например. В крайна сметка едно примерно меню като идеи не е никак лошо дори и да не се спазва стриктно плана. Ако имате някакви предложения, винаги сме насреща да ги публикуваме и обсъдим заедно с останалите потребители тук на сайта и във форума.

Благодарим Ви за желанието да помогнете и Ви пожелаваме дълги години да се радвате на своето здраве, щастие и радостта и насладата от живота!

Благодаря за отговора! Много се радвам, че има обратна връзка с вас и не подминавате никого в питането му:))
Видях, че в една секция от сайта има споделен опит за примерно дневно меню, но си мисля, че ако се изготви по-подробно меню за повече дни, на всички ще е по-лесно. Или поне да се направи примерен списък със сезонните плодове и зеленчуци и да се помести някъде. Аз бих могла да направя подобно нещо, но разбира се ,едва ли ще е изчерпателно:) Какво ще кажете?:)

Здравей, Теди!

Бързам да Ви зарадвам, че когато човек планира и знае своето меню за следващия ден, няма да е никак трудно да си наготви в края на предния, и да си разсипе храната по кутийки. Така ще си на работа и ще си хапваш стабилно и вкусно от любимите сурови вкусотийки.

Относно кафето, преди доста време бях чел, че когато се пие сутрин подтиска работата на панкреаса и това намалява количествата изработван инсулин. Ако този “телесен терор” продължи дълго време, панкреаса може да се изтощи и това да доведе до появата на Диабет и т.н. Затова Ви предлагам да замените кафето с черен чай за начало, а след това постепенно да преминете към зелен или бял чай.

Поздрави и море от любов!

Идеята е чудесна. Не знам как ще се приложи обаче за тези, които ходят на работа като мен. Аз отдавна се опитвам да увелича процента на суровата храна, въведох и значителни, ама значителни промени в начина си на хранене, но не всеки ден успявам. Инициативата обаче е с определен срок, което прави нещата по-лесни сякаш. Да питам за кафето – изключва се, предполагам, нали?

Здравей, Любка!
Колкото повече толкова повече. 🙂
Може да се запишеш и в темата към форума, ако вече не си го направила. 😉

Наистина няма за какво да ни благодариш! Заслугата си е само и единствено на Майката Природа, която ни е дарила с тези изключителни и уникални аромати и вкусове, които някои хора всячески се опитват да отбягват, заменяйки ги с “тежката артилерия” на съвременната кулинарна промишленост.

Дай боже всекиму здраве и хармония!

Много благодаря за мнението! Ще изпробвам някоя от рецептите.

Киселото зеле и пшеничения реджувелак са прекрасни източници на пробиотици. Не мисля, че за тях има ограничение в количествата и срока. По-скоро трябва да се дозират правилно пробиотиците в таблетки. При тях вече зависи какви количества и разновидности бактерии се съдържат в една таблетка. От киселото зеле си приготвяме любимо за цялото ни семейство сирене “Escorial”. Ако не сте го опитали, Ви го препоръчваме горещо. А ако домашните запаси от кисело зеле са на привършване, можете да си го приготвите в една тенджерка по нашата рецепта.

Благодаря за отговора! Аз такива електролитни напитки съм пила под формата на соле от хималайска сол доста дълго време. Но аз питах за прочистване на чревния тракт със солна вода. При тази процедура се използва морска сол. След това захранването е с бял ориз с масло. Но явно след това трябва да се приемат пробиотици. И такива съм пила доста. Пшеничен реювеяк дали ще помогне след това и колко дни трябва да се пие?

Здравей, Desi82!

Консумацията на сол увеличава концентрацията на електролити в кръвта и съответно нейните натрупвания в клетъчните пространства (за повече информация виж тази статия), но когато става дума за пречистване не виждам абсолютно никакви проблеми. В по-горните коментари ставаше дума за английската сол (Epsom Salt). Ако сте решили да опитате пречистване, в което фигурира и английска сол, можете да си спестите неприятния вкус и ефекта и като я замените с чист био магнезиев екстракт, който се продава по аптеките. Той има леко кисел вкус и едновременно с това не влияе на микрофлората толкова пагубно (поне така ме посъветва терапевта, при когото си правих хидроколониката).

Според мен ако пречистването е ефикасно, дори да замените английската/морската сол с магнезий пак ще имате известни дози загуби на бактерии и е добре да се помогне на организма да си възстанови равновесието на микрофлората като се приемат начални дози пробиотици (и тях ги има в аптеките и специализираните магазини под формата на таблетки), като дозата трябва да се уточни според инструкциите/препоръките.

Милен, това означава ли, че прочестване със солена вода като цяло е вредно или само с английска сол? Питам понеже скоро смятам да направя шанка прашланка т.е прочестване на целия чревен тракт. Моите притеснения са точно за чревната микрофлора.

Feia, има логика в това за кислородната вода, защото кислорода е една от съставките от която се нуждае всяка жива клетка за да продължи живота си. Така че ако в кожата бъдат внесени допълнителни дози, това ще облекчи състоянието на клетките и ще им помогне да се възстановят/регенерират по-бързо.

Ван, ето доказателство на моите думи, че Вие не сте сами!!! 🙂

Ван,днес четох за лекуването с кислородна вода -метода е на проф.Неумивакин”Кислородната вода страж на здравето”-нека приятелят ви се заинтересува,защото там се твъди ,че кожен рак е излекуван чрез налагане на болното място с нарастваща концентрация на кислор.вода.
Човек не знае от къде ще види полза,нека прочете,ако друго не помогне,да има алтернатива.

Стойка, мерси за отзивите! Очакваме Ви в редиците и бихме се радвали, ако този път сте ДВАМА?! 🙂 Ако и половинката има въпроси, нека не се притеснява да пита, коментира и т.н. Имате доста информационни канали за свръзка с нас и, разбира се, нашето благоразположение, така че действайте заедно и ще постигнете още по-очарователни успехи и най-вече ХАРМОНИЯ!

Ванн, мисля, че режимът ти е малко изтощителен. Извинявам се, ако това звучи като критика, но си мисля, че каквото и да хапвате е добре организмът да го получава по 5 пъти на ден, като в този случай количествата си ги определяте Вие.

При мен в началото само това, че промених броя на храненията си ми помогна да намаля телесната маса и да започна да укрепвам силите си (близо 6-7кг свалих като започнах да ям повече, но РЕДОВНО в точно определени часове). За целта си набавих часовник с аларма (става и с GSM) и го навих на време, в което трябва да ям. Дори и сега все още часовника ме призовава за храна, но в повечето случаи по същото време аз вече хрупам нещо, защото веднъж свери ли си човек ръчния с биологичния часовник, нещата си идват на мястото.

Аз имам теория за този ефект от почасовото хранене (мисля, че го четох в книга/Интернет) и тя е, че когато тялото ни получава храна разпокъсано (веднъж закусваме в 8, друг път в 10, а трети път изобщо без закуска, че и обяд) то тогава всичко, което влезне в стомаха и се разгради до необходими енергийни хранителни съставки се “складира” в мастните депа за по-късни периоди на гладуване (все едно да си купим любима и скъпа храна, която да си я хапваме по малко за да имаме за по-дълго време). Когато всичко се нормализира, дори и минимални количества храна ще отучат тялото да трупа в депата, защото тогава то ще знае, че в уречения час ще дойде следващото хранене и няма за какво да се стресира. В този момент тялото започва да изхвърля изгаря всичките си запаси и Вуала!

Относно обривите и здравословните проблеми мога само да Ви посъветвам да не се притеснявате, а именно тогава да сте максимално спокойни и убедени, че всичко е свързано с храненето и връщането на тялото в хармония и баланс. Не си помагате, когато сте под напрежение, защото напрежението ни стимулира да се храним, а когато правим това под стрес, крайните резултати не са завидни.

Ще се преборите с обривите и с причината за появяването им! Вижте колко хора са в подкрепа! Такъв енергиен поток не може да бъде спрян от една алергия! Спазвайте хранителните си навици, хранете се редовно, увеличете ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ в менюто и се радвайте на ефекта!

Относно статията за английската сол – причината да я махнем бе, защото първоначално си направих такова пречистване на дебелото черво, което се оказа, че е било доста пагубно за чревната микрофлора (няма да говорим тук за ужасния вкус на тези кристали). Ще се поровя за действието на солите върху кожата, защото си спомням, че там имаше положителен ефект и ще публикуваме наново статията.

Успех в борбата, и отново: “Вие не сте сами!!!”

Оппа, ето ме и мен! Милене , Вери страхотна идея. Аз съм на 100% с вас.
Мноооого якооооооооо :))))))))))

Е, няма що. Купих си английска сол, и си викам, чакай пак да погледна нещо из Интернет, и пак попаднах на вашия сайт.
Аз съм била дни на сурова храна, имах си и дни, в които съм само на вода, знам за ефекта от всичко това, но когато имам нещо, което ме наляга с бързи решения и действия, и не ми се иска да мисля за идеалното суровоядство. Днес съм само на едно киви, после половин варен картоф, следобяд една голяма ябълка, тя ми се изпречи, и сега викам, чакай да видим английската сол, как да я ползвам. на етикета пише, с лимонов сок.
Затова и влязох да видя и в Интернет и така пак попаднах на вас.
Имам и рициново масло. Даже попаднах на рициново масло за кожата, с вълнен плат покриват участъка с който третират проблемното място.
Аз нали още с моята алергия се боря, гледам без лекарства да се преборя.
Не е трябвало да махате статията за английската сол, за добро или лошо, всеки си има глава на раменете.
Днес разбрах, че наш приятел има рак на кожата, и то не е от добрия, ами, …. ще му кажа, всичко, каквото знам, а той да решава.
Лидия Ковачева това казва, ако видиш добро, разкажи го . Та такива ми ти работи, както казват в нашия край!

Ванн, нашето семейство е на мнение, че не е нужно човек да се насилва, а само да си осигури необходимото разнообразие. Като приемем, че почти няма рецепта, която да не може да бъде сервирана в абсолютно суров вариант, остава само желанието да обърнем внимание на нуждите си и да си набавим малко повечко продукти за маратона. Няколко пъти сме помагали на близки и познати тук в Монреал, които са споделяли усещанията си в края на един 7 и 10 дневен суров маратон. Дори и за такива кратки дни мнозина решават, че суровата храна им е подействала необичайно и макар в началото да са били скептично настроени в последствие увеличават процента сурова храна постепенно.

Така че ако се вслушвате в приятелски съвет, опитайте, пък каквото се получи. В крайна сметка и в двата случая печелите повече лично време за себе си (прекарвайки по-малко време в кухнята за готвене), повече енергия и тонове добро настроение.

Ако някога се появят въпроси, съмнения, идеи и всичко останало, винаги сме насреща и ще ни е приятно да обсъдим нещата. Не се притеснявайте да питате, защото никой не се е родил научен и както мъдрите хора са казали: “Човек се учи докато е жив!”

Моят съпруг беше вегетарианец дълги години, аз никога, но покрай него всъщност и аз бях почти.
За суровоядец, малко са по взискателни нещата.
Тия дни аз бях на круши, киви, ябълки. Без да гоня дни. Никога не съм пробвала продължителен период. Не обещавам, но ще ви следя!

Bella, Вие май се двоумите дали или. Предлагам да опитате, пък ако се “изморите” преди края на естафетата, пак сте победител за себе си. 30 дена са си дълъг период (може би) за “прохождащ” суровояд, но и 4-5 дена са повече от нищо 🙂 Ако нещо Ви тормози или спира да се решите, споделете във форума, ще решаваме проблемите заедно 🙂

Приветствам начинанието ви, поздравления! Страхотни сте!

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort