• Home
  • Хлорофилът – дар от природата
2 0
Хлорофилът – дар от природата

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Хлорофилът – дар от природата

Directions

Share

Понякога природата върши едни от най-очевидните неща, за да ни помага да преборим болестите и здравословните проблеми.

Всеки знае, че има неща в живота, които изглеждат толкова очевидни, че просто си мислим, че не може това да е истина! Някои следствия, като например премахване на червени петна от вино чрез напояване на материята в бяло такова (все още не мога да повярвам, че работи), са всъщност навсякъде. Хлорофилът е подобно очевидно следствие.

Знаейки колко важно е здравето на нашите червени кръвни клетки за успешното и безпроблемно продължаване на живота, ако си търсим нещо, с което да си гарантираме чистотата, здравината и многочислеността на тези мънички червени телца, не бихме ли се ориентирали към техники, начини и подходящи “инструменти” да постигнем целта си?

И коя е най-съществената субстанция, която тялото ни използва за изграждането и транспортирането на червените кръвни клетки? Хемоглобинът.

Така че логично би било да си набавим и дадем на телата си по-големи дози Хемоглобин! Но как? – ще се запитаме тогава. Веднага ще Ви отговоря: Хлорофил.

За да Ви стане по-ясно, ще споделя с вас ползите и чудесата, които се случват покрай хлорофила или с други думи ще откриете причините, поради които нашето семейство го обича и винаги се опитва да го “пробутва” в моменти на разтоварване или хранене. Хлорофилът е чудотворен. Той има толкова много ползи за здравето, че спокойно можем да го сравним с вълшебната пръчица на магьосника (макар хлорофилът да си е най-обикновена съставка в храната за мнозина). Въпреки това уникалната и невероятна полза, която той ни дава идва от факта, че молекулната му структура е абсолютно идентична с тази на хемоглобина, като изключение прави само централния атом. При хемоглобина той е желязо, а в хлорофила – магнезий. Като знаем, че хемоглобинът (около 75% от човешката кръв се състои именно от него) помага да се възстановяват и допълват запасите от червени кръвни клетки, както и повишава нашата енергия и жизнен стандарт почти незабавно, няма как да не се влюбим и в хлорофила, който е чист и леснодостъпен природен негов аналог.

Знам, че това звучи малко като в старата древна японска поговорка, в която се твърди, че яденето на мозъци ни прави по-умни, но употребата и консумацията на хлорофил и храни богати на него доказано води до увеличаването на качеството и количеството на червените ни кръвни клетки. Неименуемо с тяхното увеличаване следва значителното подобряване в здравето и удовлетворението от деня ни.

Хлорофилът има способността да регенерира телата ни на молекулярно и клетъчно ниво и вече е известно, че той също така помага при пречистването на тялото, в борбата с инфекциите, при лекуването на вътрешни и/или повърхностни рани, както и насърчава и стимулира здравето на кръвоносната, храносмилателната и имунната системи. Наличието на хлорофил в ежедневното ни меню увеличава броя на червените кръвни клетки и, следователно с това, увеличава използването на кислород от организма. Хлорофилът също така намалява свързването на канцерогени с ДНК в черния дроб и другите органи. Той също така разгражда камъните от калциев оксалат, които тялото ни образува, за да може да неутрализира и изхвърля излишните дози киселини.

Не би било честно да спрем дотук, затова ще продължим да Ви изненадваме с още ценна и интересна информация относно тази най-често срещана в Природата багра. В допълнение към възстановяването и попълването на нашите червени кръвни телца, тази силно алкална чудодейна съставка крие редица други свои уникални предимства:

Антиканцерогенни: Хлорофилът ни помага да се предпазваме от цяла плеяда от канцерогени (афлатоксини, които са част от плесените или фитопатогенните гъбички) и има вероятност да се съдържат в по-големи количества в ядките и зърнените храни; токсините от варени меса; пренасяните по въздуха канцерогени. Той също така блокира усвояването на вредни химикали в тялото, известни като прокарценогени, които увреждат нашето ДНК. Изследвания, публикувани в списание “Карценогенеза и хранителната и химическата токсикология” ясно дават да се разбере, че хлорофилът инхибира канцерогенезата.

Антиоксидиращо и Противовъзпалително действие: съдържащите се в хлорофила високи нива на витамини A, C и E го превръщат в един супер мощен антиоксидант, който също така е установено, че помага за намаляването и елиминирането на различните видове възпалителни процеси.

Хелиране: Хлорофилът е един от най-важните хелати в природата. Той има способността да се свързва с токсични тежки метали като живака и да способства тяхното изхвърляне от организма. Това го превръща в един изключително мощен лечител при подобна токсикация. Замисляли ли сте се защо мнозина, правили си пломби от доброто старо време, в което се използваше олово и други подобни метали, при преход към веганство и суровоядство започват да се оплакват, че пломбите им падат? Е, сега вече имате една от редицата причини, които способстват за качественото извеждане на каквито и да е отрови далече от тялото. Много добра идея е в случай на подобно “пломбопадане” да се увеличи консумацията на хлорофил, за да се изхвърлят евентуалните метални остатъци.

Антисептично действие: Докато реално погледнато хлорофилът няма сам по себе си доказано антисептично действие, той има способността да помага на телесната тъкан при борбата и унищожаването на микробите. Чрез укрепването на тъканната здравина се увеличава клетъчната устойчивост, което от своя страна предотвратява растежа на бактериите.

Премахване на лошия дъх: Това е истински бонус и наистина доказано работи! Хлорофилът има двойно действие като лек за лошия дъх. На първо място, той действа като естествен природен дезодорант елиминирайки лошите миризми в устата и гърлото. На второ място, което е и по-важното, той насърчава здравето на храносмилателния тракт и устната кухина, а това в повечето случаи е основната причина за лошия дъх. Ако имате желание бързо да се справите с подобен проблем, вече знаете от къде да започнете.

Бърза доставка на кислород: Хлорофилът има силно алкализиращ ефект върху тялото и помага да се достави така необходимия кислород към клетките и тъканите.

Съдържа витамин К, С, фолиева киселина, желязо, калций, протеини, които са от съществено значение при изграждането и ремонта на червените кръвни клетки и повишаването на имунната ни система.

Сигурни сме, че вече се питате как да си набавите повечко хлорофил, затова бързам да Ви зарадвам, че това може изключително лесно да става без особени разходи за добавки, супер храни и подобни. Най-лесният начин е да ядете зелено и да не забравяте да пиете зелено. Колкото по-зелена е една храна, толкова по-богата е на хлорофил. Надяваме се вече сте разбрали какво богатство е за нашите тела, здравето и добрия тонус. Все пак ще Ви помогнем в избора на храни богати на зелена магия. Помислете си само какво голямо разнообразие от салати можете да си приготвите от спанак, маруля, броколи, аспержи, грах, зелен фасул, спирулина, хлорела, сини алги, кейл (къдраво зеле), лапад, киселец, глухарче, листа от цвекло и моркови, поници, пшенична трева и т.н. Списъкът далече не свършва дотук, но се надяваме той да Ви даде добро начало за експериментиране в кухнята.

В заключение ще си позволим да Ви предложим една интересна и забавна схема:

Отидете сред зелено, хапвайте зелено, пийте зелено и се радвайте на розово!

Моят личен опит показва, че преминавайки “на зелено”, алкализирайки тялото и консумирайки хлорофил в по-големи дози върши уникални чудеса за здравето и енергийния баланс. Няма как да не забележите разликата дори и за кратък период от време. А какво да кажем за човек поел по този здравословен път за цял живот.

(Visited 2,283 times, 1 visits today)

Milen

previous
Открийте себе си и се обичайте!
next
Форум “Здраве” – 05.02.2012
previous
Открийте себе си и се обичайте!
next
Форум “Здраве” – 05.02.2012

11 Comments Hide Comments

Здравей, Vici!
Опасявам се, че не разбирам поредицата от думи. Няма да мога да помогна с коментар относно цитата.
Сигурна съм, че приятелката ти е повече навътре в темата. Аз не съм търсила информация в тази посока.
Поздрави

“Спирулината са бактерии ,които спадат към една категория липополизахариди.Малките деца имат повишена пропускливост на червата и рискът е такава бактерия не смляна да влезе в кръвта. И най -полезната бактерия умряла е токсин.,а липополизахаридите бактерии (LPS) са заподозрени за причинители на автоимунни заболявания. При възрастен човек с автоимунен проблем също са противопоказани спирулина и хлорела. ”

Това ми прати днес една приятелка.Какво мислите вие по въпроса.Вкъщи ядем много често и спирулина и хлорела.

Хлорофила според нас е светлина под една физична величина.
Или ако няма хлорофил , може да си набавим и светлина , идеята е , че хлорофила е кодиран и преработен светлинен код от Природните сили.Следователно , тялото може да обработи и светлинните частици събрани от растенията под формата на хлорофила.
Но нашия опит с всичко зелено и пшеничена трева е положителен.
Благодарим ви

Здравей, Динко!
Проверих в нета и се продава течен хлорофил, но на цена 70-73лв за по-малко от половин литър.
Ако имаш възможност, прави си зелени сокове у дома.
Или пък виж в iherb. Там има по-изгодни оферти, стига на за теб да е опция.
Поздрави

ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ХЛОРОФИЛ В ТЕЧНО СЪСТОЯНИЕ?

Относно другите тревички/поници – ние си правим и ядем от люцерна, детелина, броколи, лук, ряпа, чимен. За други дребни семенца не се сещам в момента. Правим също така поници от елда и слънчоглед. Има разни смески за поници, в които присъстват леща, грах…
Теб, Тони, какво повечко те интересува? 🙂
Поздрави

Здравей, Тони!

Аз лично нямам подобна информация за съдържанието на токсини в “ядливите култури” в период на по-активно развитие. По-скоро увеличаването на растежа им постепенно намалява техните хранителни стойности, тъй като растенията започват да консумират своите запаси, но да стават чак токсични не ми се струва логично.

За доказателство на моите думи ще приведа пример с пшеничената трева. По време на тазгодишното изложение на био/еко производителите се срещнахме лично с представитеи на една от най-известните на местния пазар фирми производители на пшеничена трева на прах. Зададох им директен въпрос защо когато покълваме в домашни условия пшеничена трева тя има силно изразен сладък вкус, а тяхната трева на прах която употребяваме при липса на собственоръчно покълнала тревичка е с почти неутрален вкус. Представителите ни отговориха, че когато пшеницата е в ранен период на растеж – 10-15 дена след покълването тя е изключително богата на захари, а въпросната трева на прах се добива от пшеничена трева, която е расла над 220 дена на открито и се подрязват само връхчетата на културата. Ако подобно твърдение за токсичност беше правилно, нямаше как да се радваме на пшеничената трева след “периода на преход към токсична култура”.

Не ме разбирайте погрешно, не искам да слагам всички култури под общ знаменател, но ако при едно растение след определен период се появяват не толкова полезни и благоприятни за тялото ни вещества, то това не означава, че при всички е така.

Поздрави и смело напред в покълването и хапването на повечко домашно приготвена зеленинка!

Здравейте! Не знам дали тук му е мястото, но бих искала да попитам за яденето на “житна трева”. Знам, че кълновете от житните растения трябва да се консумират при определени размери, ако се оставят да порастнат много, стават токсични (така съм чела). От друга страна, ядем стръкове от детелина… моля, дайте малко повече инфо за житните и други “тревички”. Благодаря предварително! А сайта ви е много мотивиращ! Браво на вас!

Наистина е много добре за тялото хлорофила,аз го наричам хорофила

Мария, привет.
Моето мнение е, че хлорофил на прах или в течно състояние е по-добре от нищо. Разбира се, най-добре е да получаваме дозичките хлорофил от различните зеленийки, но ако няма човек възможност да са включени пълноценно в менюто му, тогава идват на помощ добавките.
Знаеш ли какво включва този прах?

Milene, zdravei, blagodarnosti za prekrasnata i polezna statia.
ot izvestno vreme i az proiavia\h interes kam tova zeleno chudo.
nameri go v magazin za vitamini.prodava se na prah v razlichni kolichestva.
kakvo e tvoeto mnenie i za takav variant na priem na hlorofil, kato razbira se ne izkluchvam priema na razni zelentiichici!

blagodaria ti predvaritelno

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort