• Home
  • Изследване на жива кръв
0 0
Изследване на жива кръв

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Изследване на жива кръв

Directions

Share

Здравейте, приятели!

Наскоро имах удоволствието да си направя един специфичен тест на жива кръв, за който реших да споделя с вас. Идеята да го направя беше, за да се открият “щетите” от старият ми начин на живот, макар и вече направил първи стъпки към суровоядството. За това изследване сподели с нас наша добра позната, за което съм и изключително благодарен. Но да започвам с разказа.

Като цяло тестът продължи повече от 2 часа. Първоначално ми бяха взети 6 проби жива кръв от палеца (по 1 капка на 6 стъкълца). Обясни ми се, че първите 3 ще се разглеждат като прясна кръв, а останалите 3 като засъхнала. Чрез живата кръв се установява в какво състояние са червените и бели кръвни телца, наличието на фиброзни влакна, кристали, фекални отпадъци (да, не сте прочели погрешно!), степен на ферментация на кръвта, нейната гъстота и др. Засъхналата кръв пък ни “разказва” за липсата на витамини и най-вече, важно е нивото на вит.B12 – източник на кобаламин.Освен витаминната ситуация в засъхналата кръв, вижда се дали има наличие на тежки метали, липсата на минерали и още редица проблеми.

В самото начало на теста, след взимането на кръвта, започнахме с нещо като интервю за начина ми на живот. Отговорих на над 100-150 въпроса, които имаха за цел да установят първоначално какво може да се очаква да бъде намерено в организма и какви по-характерни за моето битие отражения да се търсят под микроскопа. Преминахме през самооценка на поведението (базирана на степени от 1 до 5), семейно положение, проблеми на родители по отношение на здравето, здравословни мои проблеми сега и в миналото, пушене, пиене, “сериозно месоядство”, консумация на плодове и зеленчуци и тяхната степен, навици, спортни хобита и др.

След като приключихме с теста (издържах го 😉 ), започна интересната част – разглеждането на живата кръв под микроскоп. Не си спомням дали бяха добавени някакви реактиви към капката кръв, за да се увеличи контраста, но всичко което човека виждаше под микроскоп, аз го виждах на екран пред мен. Обясни ми първоначалната структура на кръвта, що е то левкоцити и еритроцити (кръвните телца) и тяхната роля, след което се започна същественото разяснение на екрана. Бях много впечатлен. Виждах как едни средно големи кръгчета (на 21′ екран бяха с диаметър около 1.5-2см) си плуваха на моменти свободно, на моменти слепени на групички. Съгласно правилната кръвна картина (по учебник), червените кръвни телца трябва да са с овална форма и да си плуват свободно в кръвта. Доколкото разбрах, има ли натрупвания на последните (както в случая с мен), това означава, че в кръвта има фиброзни влакна, които слепват клетките и се получават форми подобни на гнезда. Това беше първият установен проблем, който ми се разясни, че се “лекува” лесно чрез суровоядството. Някои от плуващите червени телца бяха почти половинки, което според човекът-специалист, се водят “паразити” за тялото. Защо е така? Те носят моето ДНК и организмът не се бори с тях, но тяхната повредена структура ги принизява към паразитния отряд поради простата причина, че те не могат да изпълняват вече своите функции, а само отнемат от енергията на организма, за да се хранят.

После преминахме към фиброзните влакна. Показа ми доста “залежи” в капката, като по-интересно ми стана, когато се спомена как при появявата на много влакна на едно място, те се съединяват и си строят “замъци”. Успяхме да изолираме и някакъв вид кристали, които не разбрах от какво са се образували (мисля, че беше свързано с консумацията на захари). Не бяха много, но според лицето до мен, трябва да се безпокоим, ако количеството им е увеличено, тъй като тези микрокристали с формата на диамант и също така светещи под микроскоп, преминавайки чрез кръвта през органите ми, са способни да направят микро нарези по тъканите, което в последствие води до малфункции на поразените такива. След това видяхме няколко от нашите най-добри приятели – белите кръвни телца, като най-интересното беше как при едно устремено плуване започнаха да се прилепват за някакъв бацил и го обградиха доста бързо. Бацила по всяка вероятност се явяваше и причината да ми тече носа от 2 дена преди изследването (бях го свързал с чистенето на организма от токсините, преди да ми бъде разяснено).

Дойде ред да разгледаме гъстотата на кръвта и другите неживи съставки в нея. Докато си гледаше микроскопа, докторът ме попита дали обичам да си правя плодови шейкчета, дали обичам банани, мед, кленов сироп. Учудих се защо ме пита, но отговорих, че не съм против да консумирам такива (никак дори). Пристъпихме към обяснение защо ме е попитал. Кръвта се оказа доста по-гъста от нормалното състояние. Това способства за забавеното движение на телцата в нея и води до проблеми с метаболизма. Бях също така попитан дали съм наясно как се произвежда алкохол. Учудих се! Тъй като навремето работех във Винпром, макар и като системен администратор, бях пределно добре запознат с алкохолните процедури до достигането на готова продукция. Отговорих категорично с да и зачаках да разбера защо беше поставен този въпрос. Обяснението не се забави. Оказа се, че в следствие на консумацията на сладки плодове (в периода на промяна на начина ми на хранене наблягах сутрин повече на плодовете), в кръвта ми е започнал процес на първична ферментация. Оставаше само да се изчака и дистилира; може би щеше да излезне “Absolut” :))). Разглеждане на някои други частици в кръвта установиха наличието на микро фекални маси. Това е свързано със затлачвания в областта на дебелото черво и черния дроб.

За пореден път се разровихме из под микроскопа. Този път открихме някакво петно, което първоначално приехме за мазен участък по стъкълцето и не му отделихме голямо значение. При разглеждане на второто стъкълце обаче, петното си беше пак там и в по-малка форма, което накара човекът да се порови в дебелите книги и да сравни изображенията. Оказа се, че това е така наречено гнездо от бацили; живееха си като малка комуна, която щяха да напуснат след време и да си изградят собствени такива от нулата. (така се зараждали настинки, хреми и други болести). С това приключихме разглеждането на “живата картина” и преминахме към “натюрморта”.

Добавихме малко реактив и започнахме да разглеждаме вече изсъхналите от чакане капки. Предвид стария ми начин на живот, се очакваше да бъде открита липса на вит. B12. За моя най-голяма радост, такава не беше открита и кръвната капка си беше почти еднаква със снимката от таблото пред мен. Единственото, което я различаваше, бяха някакви розови петна с овална форма около центъра и покрайнините, което се оказа липсата на Мангезий. Интересно ми беше да науча, че освен всеизвестната роля на калция в тялото, той също участва в процеса на кръвообръщението, а по-точно, той се явява стимуланта за “твърдата работа на сърцето”, както се изрази човекът по научному. Калцият кара сърцето да се стяга, а магнезият го разпуска. Мисля си, че една от причините за високото ми кръвно е и недостигът му, освен леко наднорменото ми тегло. Попитах дали е сериозно това, че ми липсва магнезий, като се има предвид важната му роля в сърцебиенето, на което получих отговор, че лесно се коригира чрез приемане на допълнителни дози природен такъв. Успокоих се. Наличието на тежки метали беше в някакви минимални дози. По краищата на капката кръв това изглежда като дантела на покривка.

В края на теста се направи обобщение на видяното и ми се дадоха препоръки. Ето какво ме посъветва специалистът за следващите 30 дена:

1. Приемане на ензими 3 пъти на ден (по 1 капсула 30 минути преди хранене).
2. Приемане на дневна доза магнезий (в моя случай 1 ч.л магнезий на прах, разтворена във вода, минимум 30 минути след прием на други медикаменти!).
3. Приемане на витамин C 200мг 3 пъти дневно (по 1 таблетка сутрин, обед и вечер, като под вечер се разбира не по-късно от 16 часа!).
4. Шведска горчивка за укрепване на имунната система и пречистване на черния дроб (2 ч.л. на ден, разтворени във вода).
5. Препоръчително процедура/и хидроколоника (пречистване наподобаващо клизма, но проведена от специалисти и разбира сесъс специално за целта оборудване).
6. Да се ограничи дневната консумация на плодове: по 1 плод на ден и да е по възможност био от сорта на ябълка, круша или по 1 шепа дребни плодове (къпини, малини, боровинки…).
7. Да не се прекалява с консумацията на ядки и семена (препоръчана мярка: моята шепа, т.е. всичко, което мога да побера в нея). Слава богу, че имам големи шепи :).
8. Да се избягва консумацията на кашу, фъстъци (особено те) и шамфъстък, поради наличието на алфа токсини в тях.
9. Да консумирам хляб от покълнали семена; разбира се, суров ( дехидриран ) и без набухватели.
10. За причистването от тежки метали да използвам хлорела (chlorella), други морски зеленчуци (водорасли), както и синьо-зелени алги (Bluegreen algae).
11. Да консумирам повече безглутенови храни (глутенът участва в образуването на слузеста маса в червата и ги затлачва) – просо, киноа, амарант, кафяв ориз, елда; по възможност покълнали.

В заключение се разбрахме да дам малко време на организма да се изчисти от всичко, да се приспособи към новостите и отново да се видим. Мисля да повторя теста след 6 месеца и да се “успокоя”, че организмът ми функционира пълноценно.

Накупих си всичките препоръчани хранителни добавки (няма да споменавам марки, за да избегна реклама, а и не съм наясно какво може да се намери в България) и спокоен и доволен си тръгнах към къщи. Странното е, че въпреки изброените по-горе проблеми, спокойствието ми се породи от факта, че вече съм наясно какво ми е куцало като цяло и как да ги преодолея в съвсем начален стадий. Според докторът, моето листче с 11 точки не е нищо в сравнение с други, на които е трябвало да раздадат папки, за да си прикрепят указанията. Радвам се, че не съм толкова зле.

Като край на моя разказ, искам да Ви пожелая всеки ваш ден да бъде изпълнен с динамика, да кипите от енергия и младост. Нека заедно да станем по-добри, а за начало- добри към самите себе си! Бъдете здрави!

(Visited 1,941 times, 1 visits today)

admin

previous
Слепени кокоски
next
Неангажираща пъстра салата
previous
Слепени кокоски
next
Неангажираща пъстра салата

36 Comments Hide Comments

Вече и в България се правят изследвания по жива капка кръв.Школите в света са две, американска и руска.Самото изследване е съвсем ново и счета за златен стандарт в по-развитите страни.

Здравей, Борка. Няма проблем да споделя координати на въпросния терапевт, но да си призная откровено разговорите с приятели и други хора, които сме съветвали да се срещнат с него и да узнаят кое как ни наведе на мисълта, че на всички (случайно или тенденциозно) се говорят аналогични неща – липси на витамин С, магнезий и т.н.

Иначе има центрове, които правят този тест и ще ти изровя координатите на една жена, която ни препоръчаха няколко човека.

Нашият център се намира на Декари (Магзин Тева). Там търсиш собственика – Тони и той прави теста в своята клиника над магазина. Ако не бъркам беше 5525 бул. Декари, но пак казвам – ние преустановихме всякакви тестове при него, тъй като ни “подпука” с едни мити добавки, рибени масла и др. та се светнахме кое как. Иначе магазинчето му е прилично за района, но има доста други по-големи магазини за натурална естествена и здравословна храна, така че и по тази причина намалихме визитите при него 😉

Привет, Всичко това дълбоко ме заинтересува.
Има ли начин да споделиш къде в Монреал си направил това изследване. Аз съм в същия град, че дори сме и колеги 🙂

Благодаря предварително.

Ver, и аз съм на мнение, че всичко в живота ни сякаш е предначертано и искаме ли или не, ние просто следваме инструкциите. Изхождайки от тази логика излиза, че нищо не е случайно включително и това, че сега отново си попаднала на информация за това изследване. Кой знае какво следва, но с времето ще разберем 😉

Бъди здрава и дано никога да нямаш наложащи причини да опитваш този тест!

Интересна информация. Благодаря за споделеното :).Както често се получава някои неща в живота идват едновременно и случайно 😉 Това лято за първи път попаднах на това изследване, след, което една приятелка ми сподели отново за него. Ето сега пак се срещаме 😉
Явно скоро ще му наближи времето 🙂
Вери, благодаря за линка в БГ

Здравей, Рима!

Наистина е трудно да се даде оценка за изследването без да го е пробвал човек. Предполагам, че ще има други потребители, които ще могат да дадат по-точна оценка на тази процедура. Би било отлично, ако може и самите организатори на теста да се включат.

Рима, ние не сме запознати с това изследване, за което споменаваш. Затова и не пишем нищо по въпроса. Дано някой друг се включи с опит.

Здравей, Рима!

Малко променихме показването на коментарите, за да може да се следи най-актуалното. Наистина е малко объркващо в началото, но пък от друга страна е практично, защото се показват директно последните реплики вместо да превърташ до последната страница. Особено удобно е в теми, в които има над 10-20 коментара 🙂

А, тук си бил. Явно никой не ми е отговорил просто, извинявайте!

Моя коментар е отишъл някъде назад по някаква причина… Ставаше въпрос за изследване на мозъчните вълни, което дава сведения за състоянието на всеки орган. След като в бг няма традиции с изследване на жива кръв, взех да се замислям сега за това. Знаете ли нещо повече за този метод, има ли някой опит с него, доволни ли сте?

а какво мислите за компютърна диагностика по мозъчни вълни, някой тук правилил ли си е такава?

http://www.health.bg/index.php?page=articles&id=5117
Явно го има и у нас това изследване, не съм открила обаче все още къде. Ако някой ме изпревари, нека сподели.
А това уредче от последните линкове и аз се бях втурнала да го изпробвам. Бременност и кърмене обаче са противопоказни, което ме спря…

Мислех и аз да пиша за въпросният уред от линка. Когато го видях в предаването “На кафе” преди време много се впечатлих. Имам познат, който е конструктор на медицинска апаратура и когато го попитах за това “чудо” никак не се изказа ласкаво. Беше по-отдавна и не мога да го цитирам, но става въпрос за измама.

Рима, тази машинка, за която се говори в линка е описана като поредната измама. За да се докаже лъжливото действие е използвана метална закачалка, която е потопена в разтвора и се държи от човешка ръка. На практика не е трябвало да се извличат никакви тежки метали, но за 1 минута всичко е потънало в ръжда, което доказва, че машинката събира ръжда, която и променя водата 🙂

С две думи, ако има някой в Америка, Канада, Китай и други страни, в които тази машинка горещо се предлага за скромната сума от 400-500$/бройка или пък сеанса за 20-30$ е добре да прочете тази статия и да подмине с усмивка през щандовете/дилърите:

http://www.devicewatch.org/reports/aquadetox.shtml

Здравей, Рима.
В България не знам дали някъде се прави това изследване на жива кръв и това, което ти споменаваш с хелиране, мисля, че е съвсем друго нещо.
Ето на английски още малко инфо:
“You will be able to see live on the screen the quality of your red blood cells, the activity of your white blood cells, and whether there are bacteria, yeasts, moulds or fungus present. Any uric acid, breast imbalances, parasites, vitamin deficiency, heavy metals, organ stress (liver, cholesterol, kidney, pancreatic, prostate, ovarian, breast) or imbalances associated with degenerative conditions will also be detected.”
 
От тук

Интересно е дали и как се виждат тежките метали под микроскоп. Доколкото разбрах за хелирането – приема се нещо, без което иначе човек дори с голямо количество метали, няма да ги покаже на изследването. Някакви вещества, които извличат металите, така че да се видят на изследване…нещо такова. Има и друг вид, пак хелиране го наричат, което представлява извличане на метали докато човекът си държи краката в един лиген с вода – уред. Но то е съчетано май с компютърна диагностика и доколкото разбрах е руска разработка 😉

Здравей, Рима!

Тук за жалост няма да мога да отговоря на въпроса, защото не съм запознат с тестовете в БГ, както и технологиите на кръвно изследване и установяване на тежки метали и други “нередности”.

Ще се поразровя из Интернет да видим какво може да открием.

Милене, тежки метали могат ли да се изследват без така нареченото хелиране? Поне тук в БГ май само така ги изследват

Хмм, по принцип ми е трудно да кажа какъв е. Вери ме подсеща, че е натуропат, но знам, че е завършил някаква специалност за изследване на кръвта в Хипократовия Институт в Щатите.

Хм…много интересно. Тук естествено сме отново с много назад. А какъв е специалиста, който проведе теста?

Здравей, Светле!

Нямам представа как се казва теста, тъй като тук го водят: “Live samples blood test/Тест на жива кръв”.

Милене, за Darkfield теста ли става въпрос?

Не, не е проблем в объркването, въпросът опира във финансите, защото в действителност 2000лв са си доста парички и за бедни и за богати, а на всичкото отгоре на упоменатия от вас тест кръвта се транспортира зад граница, при което тя ще загуби някой от своите свойства/параметри и според мен преценката няма да е много точна (освен ако не говорим за транспортиране на банка кръв, но за една диагностика да се източва банка си е доста!).

Всъщност се изказах неподготвена. Понеже някой питаше как стоят нещата в Бг с този кръвен тест, поразрових се из нета и открих няколко еднотипни мнения и точно тях цитирах. Дано да не съм объркала някого, защото вероятно става въпрос за различни изследвания.

Здравей, Вили!

Макар и споменатият от теб тест да е доста ефективен, предполагам, че говорим за две различни неща, защото в нашия случай 3 от плаките с кръв бяха в съвсем прясно и все още некристализирало състояние. По тях терапевта провери движението на кръвните телца, наличието на ферментации, шлаки и други съставки в кръвта. Вече чрез изсъхналите шлаки провери за липса на витамина B12 и останалите от същата група, наличието на тежки метали, липса/завишени дози на минерали и т.н.

Тук в Канада тестът струва 100$ и се прави за 2 часа, през които всичко се обяснява нагледно и се следи от специалиста през микроскоп и от “пациента” на голям екран, на който се вижда всичко, което се вижда през микроскопа. Ако човек ще плаща 2000лв за такъв тест, по-евтино ще му излезне да дойде до Канада, да си направи теста и да се върне 😉

Този тест се прави и в България, единствено в София и Варна. Взима ти се кръвна проба и се праща в Холандия, след това ти връщат резултата тук и ти изготвят подробен анализ на храните, които МОЖЕШ и НЕ БИВА да ядеш. Изготвят ти и примерно меню за хранене. Само изследването струва около 2000 лв.

Здравей,

Интересуваме къде в Монреал може да се направи такъв тест?

Благодаря

Здравей, Mila!

Както вече писахме по-горе, тъй като в момента сме извън България, го правихме тук в Монреал/Канада. За съжаление не съм запознат дали се прави в България, но ако да, това е нещо, което пожелавам на всеки.
Успех!

Здравей,
Заинтригува ме.
Интересува ме каде си направил това изследване?

Очаквам да пишеш.

Приятен ден

Радости, здравей! Изследването го правих в Монреал/Канада. За съжаление, не мога да помогна с информация за България.

Много ме заинтригува:)Благодаря за споделеното:) Къде си направи това изследване?

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort