• Home
  • Повече за хлебната сода
0 0
Повече за хлебната сода

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Повече за хлебната сода

Directions

Share

Много компоненти на модерната западна диета – месо, риба, млечни продукти, повечето зърнени култури, захарта, алкохола и кофеиновите напитки (всъщност почти всички освен зеленчуците, просото, повечето плодове и ябълковия оцет) – повишават значително киселинната среда в човешкото тяло. Това от своя страна може да отвори вратите на различни здравословни проблеми. Някои от тях, включително артритните оплаквания, са потенциално сериозни, ако тези завишени киселинни нива се задържат с години.

Това се получава в следствие на опита на човешкото тяло да се върне обратно в норма, като за понижаването на киселинността се използват увеличени количества алкални соли. Тъй като тялото ни може да толерира много слаб дисбаланс в кръвната киселинност, то ще заимства алкални компоненти от всички възможни места. Включително и от безценните телесни алкални резерви, за да може да си възвърне киселинно-алкалния баланс в норма. Изчерпването на резервните запаси може да доведе до сърдечни проблеми, храносмилателни смущения, стомашни болки и неразположение, преумора и още много много други проблеми. Един евтин начин да помогнем на тялото е чрез консумацията на хлебна сода (натриев бикарбонат).

Много полезен и удобен начин за поддържане на телесната алкална среда е да се приема 1/2 до 1 ч.л. хлебна сода на ден разтворена в чаша вода. Избягвайте да я приемате по време или 1 час преди хранене, тъй като стомахаът ни има нужда от храносмилателните киселини, които да извлекат полезните съставки ефективно. Дори чешмяната вода както и минералната бутилирана в пластмасови бутилки са учудващо киселинни. Филтрирането на водата ще премахне токсините в нея, но няма да окаже никакво влияние на киселинния баланс. хлебната сода може да бъде използвана за намаляване на корозията на киселинността в общинските питейни резервоари. Това от своя страна ще намали токсичността на оловото и медта, които се разтварят от водопроводите. Всеки може много лесно да си набави домашен комплект за замерване на киселинността във водата (лакмусови лентички) и ако водата, която обикновено пиете е киселинна (с pH по-малко от 7.0), много лесно и евтино можете да подобрите състоянието и чрез добавяне на щипка хлебна сода.

хлебната сода е също така едно много ефективно средство за избелване на зъбите (без да надрасква емайл-гланца), както и за борба с неприятния дъх в устата. За целта поръсете една щипка върху зъбната си четка. Също така може да се опита да се ексфолира проблемна кожа при поява на акне, като за това е необходимо да се поръси намокрено памуче със щипка сода и да се натрият проблемните области. При всички положения ефектът ще е в пъти по-добър отколкото при употребата на комерсиални козметични ексфолианти.

Ако се добави хлебна сода във водата по време на вана след плаж, тя значително успокоява болезнените участъци. За целта е необходимо да изсипете 1 чаша натриев бикарбонат под чучура на течащата вода докато ваната се пълни, за да може тя добре да се разтвори. При напълване на ваната и пълно содено разтваряне можете да се потопите и наслаждавате на тази релаксираща процедура за 20-30 минути след което ще усетите значително успокоение. По този начин ще избегнете и парещото усещане на водата от душа когато струята докосва тялото Ви. Добавянето на сода към топлата вана също така спомага разтварянето на киселинните остатъци изхвърляни от тялото през порите.

В допълнение на всичко по-горе писано, хлебната сода може да бъде използвана в хладка, но не студена, вана за успокояване на сърбежи и парене в следствие на ухапване от различни видове насекоми (пчела, оса, комар и т.н). Със содена паста (приготвя се чрез смесване на сода и вода до гъста смес) може да се намаже ухапаното/ужиленото място. След като се остави да изсъхне тя има свойството да извлича и неутрализира отровата.

Хора с алергични реакции към перилни препарати могат да намалят кожните смущения като след пране накиснат за няколко минути своите дрехи във вода и хлебна сода, а след това обилно да ги изплакнат.

Редица проучвания сочат, че хлебната сода може да намали желанието у пушачите за “приемане” на своите дневни никотинови дози, както и да намали желанието за похапване на шоколад и други сладости. Тя се използва при бъбречна диализа за намаляване на киселинните нива в кръвоносните съдове, както и като консервант, предпазващ размножаването на бактериите в хранителните продукти. За алкализиране на тялото е необходима от 1/4 до 1 ч.л. сода приемана 2 пъти дневно разтворена в чаша вода.

Медицинските свойства на този бял прашец са признати от Американската Фармацевтична Асоциация (АФА) преди повече от 150 години. През годините тя е била препоръчвана при борба със стомашните киселини, които могат да причинят гастрит, язва и стомашен дискомфорт.

По време на прием на сода тя се смесва с хидрохлорните киселини в стомаха и се започва химична реакция, чиито крайни продукти са готварска сол (NaCl или натриев хлорид), въглероден двуокис (CO2) и вода. Водата е безвредна за човешкия организъм, а въглеродният двуокис е газ, който се извежда от организма (този газ е причината за уригване след консумация на хлебна сода по време на киселинната неутрализация).

Ако го нямаше натрия (той поддържа стомашните тъкани в повишена алкална среда), стомашната обвивка би била разрушена от хидрохлорните киселини в стомаха. За да се поддържат в идеална форма стомаха, червата, ставите и сухожилията, те се нуждаят от регулярни количества лесно усвоим природен натрий. Не бива да се бърка с натрия извличан от различните видове избелвана готварска сол, която преминава през редица филтрации и се обработва с избелващи агенти.

Калият неутрализира киселинните отпадъци и в комбинация с натрия поддържа здравословния киселинно-алкален баланс. Тези два елемента почти винаги могат да бъдат открити заедно и осигуряват на организма почти идентични функции. След дишането и регулирането на кръвното налягане на трето място по степен на важност за човешкия организъм е най-важната метаболична функция на тялото – поддържането на балансирана алкална среда. хлебната сода в малки количества значително подпомага тази функция. ПРЕДОЗИРАНЕТО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЯМА ДА ДОВЕДЕ ДО ПО-БЪРЗО СТАБИЛИЗИРАНЕ НА КИСЕЛИННИТЕ ПРОБЛЕМИ!!!

Източник: NaturalNews.com (http://www.naturalnews.com/021618.html)

(Visited 1,881 times, 1 visits today)

admin

previous
Пълнен зелен боб със сирене
next
Пастет или крекер по избор
previous
Пълнен зелен боб със сирене
next
Пастет или крекер по избор

58 Comments Hide Comments

Статията ми хареса,само с това за ябълковия оцет че е киселинообразувсщ не съм съгласна.

Много е приятно да научиш за нещо,което използваш често в кухнята за едно или друго ястие. В крайна сметка ако не сме информирани, то може да направим и грешки.Не знаех, че точно това от своя страна ще намали токсичността на оловото и медта, които се разтварят от водопроводите.На скоро бях гледала по телевизията за водата,която пием.Е в някои случаи е по – добре да не знам, понеже за малко ми трябваше да спра да употребявам, вода.Дори минералната,която купуваме надвишава нормалните граници,които казаха на едно вещество.Статията ви е подробона и дано пак ни пишете.

За г-н Колев
С помощта на търсачка проверете за “сода бикарбонат без алуминий”,има предлагане в различни сайтове,срещнах цена на около 200 грама за около 20 лв,ако не греша,Вие си потърсете по-подробно.

Подкрепям напълно коментара на Милем.Напоследък много се пише и говори
за лечебните свойсва на сода бикарбонат и кислородната вода.Има и книги
за тях,но…от къде да си купиш такива,за които пишат по книгите?!
1/Търся чиста сода бикарбонат, каквато някога се продаваше в аптеките.
Пращат ме в магазините да си купя,но там тя не е чиста, а съдържа при-
меси, като алуминиев силикат,който пречи да се овлажни содата.Има и
други примеси.
2/По аптеките пъk намирам само 3% кислородна вода,но ДЕРМАЛЕН разтвор.Той не е за вътршно приемане,гаргара и жабурене.
Внимавайте какво пиете…

Е. към животинските продукти спада и меда. А ние консумираме такъв макар и умерено.

А за рака специално – има най-различни теории за появата му.

Неведнъж сме споменавали, че хлорофилът, вкл. и сокът от пшенична трева, е един от средствата за подпомагане на организма в борбата с рака.

Аз пък все си мисля, че дори и най-полезните добавки и продукти, които консумираме/употребяваме са най-вече за да ни помогнат временно да си върнем баланса и равновесието, след което е редно да продължим да си се храним по нормален начин (с едно пълноценно, здравословно и най-вече леко и вкусно меню, което за мен и моето семейство изключва ИЗЦЯЛО животинските продукти, морските дарове и сие “природни обекти с очички”). Не ми се струва реално и разумно да продължаваме цял живот да взимаме помощни средства, ензими, коензими, пробиотици и сие, при положение, че можем да си ги набавяме чрез поддържането на оптималното здраве и хигиена на хранене, както и чрез тренировка, медитация, релаксация, йога и всякакви други техники и спортове, които хем ни доставят удоволствие, хем и ни помагат да поддържаме енергийните нива и тонуса.

Може и да не сте съгласни с мен и в това няма нищо лошо. Ще се радвам да чуя мнението на повече хора, защото само така можем да стигнем ЗАЕДНО до правилните заключения.

Намерете в нета статията-Ракът и содата

Нели, по-важно според мен е да се търси причината за повишаването на киселинната среда, защото содата ще балансира в известна степен положението, но ако има друг фактор, който влияе на тези повишени стойности, докато той не се елиминира, тялото трудно ще поддържа добрите Ph нива и това може да продължава дълго. Това, което аз бих сторил в случая е да се поинтерисувам коя от консумираните от мен храни може да повишава въпросните стойности и да се опитам да я елиминирам изцяло или частично в зависимост от типа и значението, което отдавам на тази храна. Ако този киселинен дисбаланс е причинен в следствие на някакво заболяване, то в такъв случай е добре да се помогне на тялото да се пребори най-вече с него, след което би следвало и киселата среда да си влезне в норма.

Друго, което ми идва на ум е да се увеличат по възможност антиоксидантите. Това е лесно да се стори под формата на различните видове горски плодове или така наречените “берита” (както ги наричат на английски), но не бих ограничил диапазона само до там, защото има и различни видове корени, които също ще спомагат за намаляването на оксидацията.

Ако споделите малко повечко информация относно начина си на хранене, бихме могли да придобием по-ясна представа за евентуални продукти/храни, причиняващи оксидацията и повишаващи киселинната среда.

Здравей, Валери!

Принципно си прав за ефекта на подуването от отделящите се газове в резултат на химичната реакция, но идеята не е да се лекува гастрит или язва със сода, а по-скоро да се намали болезненото действие докато се дава на тялото възможност да се калцира и възстанови всичко чрез прилагането на щадящи тялото хранителни режими, разтоварвания и не на последно място създаването на необходимия PH (киселинен баланс).

Здравейте!
Много ми хареса статията. Имам един въпрос ако може някой да ми отговори. Бях на диагностика на един апарат за биорезонансна терапия. Резултата от диагностиката беше повишена окисленост на клетките и дисбаланс в коефициента на киселинност. PH в урината ми е 5, но не съм си правила за кръвта.
Доколко содата би ми помогнала в случая- започнах прием на 1/4 ч.лъж. 2 пъти дневно вчера.
Благодаря предварително . Желая на всички здраве и много положителна енергия.

Някои хора, страдащи от газстрит с отделяне на киселини или язвена болест на стомаха и дванодесетопръстника, употребяват сода бикарбонат, за да облекчат неприятно чувство на парене и болка. Содата действително облекчава страданието понеже отделящата се от стомашните жлези солна киселина се неутразлизира от нея. Но това не трае бързо. При взаимодействието между содата и солната киселина се отделя въглероден диоксид, който раздразва стомашните жлези, и те още по активно запчват да отделят нови количества солна киселина.

Поради това на содата бикарбонат не може да се разчита като лечебни средство и най- добре е страдащите от гастрит или язва да изпълняват точно препоръките на лекаря

Мая, здравей! 🙂

Да, ще се радвам да ни я пратиш.
Писах ти на мейла, за да хванеш моя.

Поздрави

Стараем се, а дали се получава ще покажат времето и потребителските мнения 😉

Да, забелязах промените и мога само да кажа, че сте супер и много Ви Благодаря, за хубавите рецепти. Страхотни сте и се радвам, че има хора, като Вас, които така ни радват и ни помагат.

Здравейте отново, Вероника!

Сигурно сте забелязали коледните промени по дизайна и функционалността на портала. Наистина е трудно да успеем да оправим всичко от раз, но наистина сме благодарни за това, че ни помагате заедно да превърнем портала в любимо и удобно за откриване на полезна информация Интернет кътче. Вече сме на довършителната фаза, така че ще започнем масово да проверяваме и обновяваме всяка една рецепта, тъй като в някои от тях има допуснати неточности и никак не ни се иска да подведем някого. Да не говорим и за това, че с годините натрупаният опит ни помага още повече да ускоряваме времето на приготвяне, както и да прилагаме по-хитри и лесни методи за намаляването на престоя в кухнята без да се компрометират вкуса и качеството на храната 😉

Радвам се за бързата реакция. Явно наистина е имало проблемче, защото сега и снимката се вижда, а преди това седеше само “X”. 🙂 🙂 🙂

Здравей, Вероника. Със сигурност думата беше точно поправена още след първата “забележка”, но явно при някоя от промените по сайта се е върнала по-стара версия. Мерси за поправката – този път всичко е оправено и ще се радваме да споделиш как Ви действа хлЕбната сода 😉

Здравейте,
Статията е чудесна, но се пише “хлебна сода”. Препоръчвам Ви, да не търсите в “Гугъл”, а да се позовавате, на други източници, защото често се срещат грешки в “Гугъл”, които са елементарни. В случая правилният вариант е “хлебна”. Хубаво е да взимате чужди статии, за да се разпространяват, но поне проверявайте дали са вярно написани. Много често срещане е явлението в интернет, да напишеш дадена дума и да ти излизат поне стотина резултата с тази дума, но грешно написана. Благодаря за информация, определено е доста полезна и определено ще пробвам да пия сода, за да видя как ми действа.

Хах, този мой мъж…не му е за пръв път. И майтапът и объркването. 😉

Ех…простено ти е. Давай си повече почивка, че си много нужен! 🙂

Здрасти, Лир!

За жалост трябва да призная, че не беше от моите шегички. Направо сраам 🙂 Писах го в ранни зори преди да си легна и съм “нагазил лука”. Сега го поправих и ти благодаря за уточнението 🙂

То стана малко като майтапа с Тодор Живков за 8ми декември 🙂

Милене, това “Христос воскресе” някоя от твоите шеги ли е или си се объркал!? Христос е възкръснал напролет, а сега беше Рождество. Честита Нова година! Здраве и късмет!

Здравей, nqkoi!

Може би си прав, но ще се наложи да сверим думата в тълковния речник, тъй като търсенето в Интернет показа наличие и на двата варианта. Предполагам, че и хлебна и хлябна сода е правилно, но ако грешим ще поправим грешката.

В крайна сметка това не е най-важното, защото най-важни за нас сте Вие и вашите мнения, препоръки, коментари и съвети. Честито Рождество Христово и нека в този светъл празничен ден светлината, добротата, здравето и веселбата не спират да Ви “тормозят” 🙂

Здравей, Велина!

Искам да ти благодаря за уточнението в названието на въглеродното съединение. В действителност понеже съм израснал и изучил в Коми (бившия Съветски Съюз) някой наименования наистина ми убягват и се възползвах от търсене в гугъл. Името е оправено и изобщо не си ни засегнала нито пък има място изобщо да го обсъждаме 🙂

Аз също ще спомена, че при една балансирана диета няма да се налага да се прибягва до мерки за намаляване на киселинността. Не помня кога за последен път съм имал киселини (дори и хранейки се по стария си режим).

Сигурен съм, че предложената от теб (ако ми разрешиш да пиша на ТИ) ще бъде много полезна и ценна за всички потребители търсещи спасение в содата.

Приятна седмица и безброй щастливи и безгрижни дни!

оле-ле, много дълго съм писала…..
Моля  да ме извините.

Здравейте!;-))

С голям интерес прочетох тази статия. Благодаря ви, че сте я публикували и сте ни я предложили като вид решение при проблеми със завишена киселинност в организма.
Козметичните рецепти за приложение на хлебната сода ме заинтригуваха. Аз след непредпазлив дълъг плажен ден съм мазала алое-гел, за вана със сода, не знаех….
Със сода съм си почиствала сребърните бижута до страхотен сияен блясък.
Но пък не и зъбите /хи-хи/.

Бих искала да споделя някои мои изводи, до които съм стигнала през годините. Надявам се, че ще ги възприемете с благоразположение.
Иска ми се да направя нещо като дребно уточнение относно “хидрохлорните киселини”, които се намират в стомашния сок. Това, което аз знам, че това е разредена солна киселина. Изключително необходима за храносмилателните процеси при усвояването на храната, особено белтъчната.
Ако човек консумира повече белтъчна, концентрирана храна, стомахът му по естествен път ще съдържа повечко солна к-на. И ако се комбинира с алкална  естествена храна, балансът ще е налице.:-))
Ако включва редовно зелени салати, кълнове и др., концентрацията ще се понижава и така ще варира и към по – ниски стойности.

Химичната реакция, която се споменава, като  резултат на постъпването на хлебната сода, е доста бурна .
/тук искам да поясня, че БГ превода ще е по- коректен , ако се напише въглероден двуокис, вместо въглероден диоксид , но чуждиците в езика ни се дообогатяват с всичка сила и пъстрота, и затова рискувам как ще се възприеме това вмятане…./ За което – моля за извинение.

Помня , като бях малка мои възрастни близки, прибягваха до временно облекчение с хлебна сода….и наставаше едно оригване-е-е-е :-((
Затова бих споделила, че според мен такъв един “бурен” вариант е по – скоро когато човек действително има силни проблеми с повишена киселинност /случва се и при бременни/ и се налага моментно решаване на проблема.

За водите- има доста води, които са слабо алкални;-))

Опасна е чрезмерната киселинност, но  алкалната е не по – малко носеща рискове /може да се стигне лесно до т.н. с-е на  алкалоза/.
Затова  – бъдете внимателни.
Е,  по- разпространен е случая с накланянето на  везната към киселинност, в резултат на съвременния общо установен кулинарен стериотип.

Има страшно много алкално образуващи храни и напитки. Сигурна съм, че вие ги знаете:-))

Балансираната диета съдържа 40 % киселинни и 60 % алкални храни.
Някои храни в зависимост от средата, може да се проявят като слабо алкални. Или пък слабо киселинни.

За мен соденият вариант за постигане на алкално – киселино равновесие е само крайна временна мярка. Само в случаите, когато друго/например, алкална напитка от зеленчукво -кълнов сок или алкалообразуваща вода/ на момента не би могло да помогне.
Иначе балансираната диета е решението, с което истински /цялостно и отвътре/  бихме си помогнали:-))

Имено тази, която вие във вашия невероятен сайт ни предлагате.

Хмм… За жалост старината не би трябвало да ги прави неспособни да покълват, но това е друга тема. Изследвания сочат, че в египетски гробници са намерени зърна (пшеница май беше, ако не бъркам), която е покълнала! В крайна сметка може да не са съхранявани правилно и да са били по-влажни, което да е разтворило ензимите, но кълнчето да не е можало да изникне. Важното е да са сурови, а останалото…

Ами има нещо не много наред с тия бадеми 😉 Те, че се надуват, надуват се като ги намокриш, обаче след това, аз си оставям дестина- за проба и доста често нищо не се случва. Колкото и време да ги държа навлажнени, кълн не се появява, нито като ги обеля и разцепя има някакво нарастване. Ама си мисля, че просто може да са старички и да са загубили кълняемост 🙂
 

Здравей, Ginger!

Бадемите ги купуваме на кашон от приятел, който пътува често до Америка. От там си идват био и в действителност започват да покълват след като се накиснат за 10-12 часа, само че няма кой да ги чака до пълно покълване 🙂 .

Относно чесъна и лука, при нас има 2 вериги магазини, в които се срещат семена – Club Organic и Magasin Tau. Там всъщност има голяма гама от семена, торове и най-различни видове градински и домашни култури, като дори не са забравени и цветята, които може да украсяват салатата и стомахчето отвътре 😉

Проблема с водата си го решихме като си инсталирахме Брита филтър и като покълваме семена или консумираме вода си я филтрираме. Единственото, което Брита филтъра не премахва е флуора във водата, но се свързахме с общината ни и ги попитахме дали добавят флуор в питейната вода и те ни успокоиха, че тази практика отдавна е изчезнала.

Поздрави от Монтреал и успехи с покълването!

Здравеите и от мен …и поздрави  от Торонто! Понеже това ми е първият коментар искам да ви благодаря, че давате живот на този прекрасен сайт. Поздравления!
А сега и въпросчетата ми:  понеже и аз срещам доста проблеми с покълването на бадеми ми стана много любопитно от къде купувате ядките в кашони? И аз взимам от органик магазините, обаче доста често удрям на камък. Покълвам вече какво ли не.. общо взето почти всички семена и ядки, които намеря 😉 Много ми се иска да пробвам и чесън и лук- семенца, обаче нещо не ги откривам.
А.. и още нещо- лакмусовата хартия в аптеките ли я продават? Това да се знае РН-то на водата, която се пие всекидневно, наистина е много важно! Никога не съм се замисляла, че може да има леко киселинна реакция! Благодаря Ви … и поздрави!

Ааа, ето това вече обяснява нещата. Та значи Вие сте сред най-облагодетелстваните, тъй като повечето продукти/уреди се доставят из цяла Америка напълно безплатно.

Привет на Чикаго от Монреал 🙂

Илинойски,… шегувам се, просто цените са различни в различните щати на Америка. Не съм споменавала може би, живеем близо до Чикаго. Затова си пишем, когато другите спят!!!

Здравей, Ванн!

По принцип някой суровоядци консумират сурово месо, сурова риба, сурово мляко, мед и т.н, докато вегано-суровоядците избягват консумацията на меда. Кое е правилно и кое не остава Вие сами да си решите за вас си. По принцип ние гледаме да ограничаваме меда до максимум, но ако се налага да се приготвя/измисли някоя рецепта, където е важно да се постигне фина консистенция, дори и с мощен блендер фурмите оставят мънички следи от люспата и на мен лично ми се губи удоволствието. Разбира се в крекери, супи, ястия и т.н. нещата стоят по друг начин. Ако решите да не използвате меда, като негова алтернатива може да използвате био/органик тръстикова захар, якун сироп, кленов сироп, агаве нектар и т.н. Някой от изброените подсладители не са сурови в повечето случаи, но ако не са в големи количества не е толкова фатално за убежденията и здравето 😉

Виждам да споменаваш цените на продуктите в $, за кой сорт долар говорим в случая? (USD, CAD ?) 🙂

Като си помисля, че дядо ми на времето с отглеждане на бадеми си изкарваше хляба…
Сега всичко е запустяло, дърветата остаряха, хората разпродават земите си…
Стана ми интересно, имам познати мексиканци, от американски произход, те покрай нас си купуват всичко, което не е американско, ако има избор разбира се. изобщо, произведено в “Америка” не е на кой знае на каква почит.
А в магазина за уж органична храна, /може и в Канада да я има тази верига/ вече на няколко пъти ми се случва, аз решително винаги си купувам едно и също кисело мляко/ ако не съм имала време да си подквася/ и след мене чудещите се американки пред щанда  си купуват  абсолютно същото. А то поне над 20 вида млека.
Даже децата ми забелязаха и със задоволство казват, мамо видя ли европейката, дето само плодове и зеленчуци купи, или, мамо видя ли колко е елегантна тази жена, сигурно е европейка. 
Аз утре ще се опитам да покълна бадем.
Но знам, опитах да си покълна чесън, този от $6 стана страхотен. Другия от $2 мухляса…. 
Въпрос, суровоядците ядат ли мед?

Да, тук е Вери. 🙂
Нашите бадеми, които са от Щатите покълват. Така е, писала съм и другаде, че покълват.
В България не внасят ли от Гърция, Турция, Италия? В Гърция що пресен бадем съм изяла едно време…:)

Е да, то всяко правило си има изключение и е добре веднъж човек да си провери марката/доставчика, а после да си знае къде е качествено и къде не. Ние от няколко месеца закупуваме на кашони ядките и семената след като се уверим за тяхната суровост и покълване, като така хем спестяваме доста от отстъпката за големи количества, хем и имаме винаги под ръка.

Хм, в България и в частност Варна досега не съм видяла други бадеми освен щатски, ама си вземам. Струва ми се, че като ги накисна и после ги обеля, виждам кълнчето, ама пусто не мога да се стърпя да ги оставя повече време… Вери беше споменала другаде, че успявала да покълне бадеми.

Не само, че прилича, ами си е баш така! Предполагам, че отново се е появила фирма за облъчване, няколко договорчета за работа, малко парички тук там и всички са доволни, освен производителите на ядки, защото благодарение на това решение на USDA да позволят облъчваните ядки да се счтитат за ORGANIC (демек БИО) се наблюдава спад в селското стопанство на 70%, тъй като хората се ориентират към чуждестранните пазари, в които ядките са не само сурови но и не са третирани с химикали/радиация и могат да покълват. Добре, че хитрите мозъци са решили всички ядки, които влизат в Америка да се облъчват също, че да се стабилизират нещата 🙂 Сега доколкото знам хората си купуват ядки от Канада, за да си получат нормална продукция, която да не подлежи на третиране.

Това облъчване на бадемите и не само, ми прилича на химиотерапията.

Да убиеш комар с атомна бомба, както беше казал някой.

Здравей, Ванн!

Доколкото ми е известно има няколко начина да се добива хлябната сода, като в повечето случаи тя се произвежда по химичен път. Не съм наясно дали има в бакпулвера алуминий, но за да Ви успокоя, ще Ви открия една тайна: За да си приготвите в домашни условия бакпулвер е необходимо да смесите 1 доза лимонена киселина на прах (лимонтузу) с една доза хляба сода (сода бикарбонат) на прах. Разбира се, доколко и двете съдържат алуминий в крайния продукт или по пътя на производството си ми е пълна индия, но така поне ще Ви е някак си мааалко по-спокойно, ако сте си смесили съставките Вие.

Проблема с БИО и Органик надписите не е само при вас. Той е в целия свят, защото преди време изобщо не се е дефинирало такова качество на хранителните продукти, а сега липсва точна и ясна концепция кое може да е и кое не ОРГАНИК и/или БИО. Например бадемите, които красят рафтовете в цял свят почти и идващи от Америка (California) 70-80% от случаите се облъчват за да се предпази населението от заболяване с !?! САЛМОНЕЛОЗА !?! . След облъчване въпросните ядки не са живи и има да чака човек да покълнат. А какво остава пак зад кулисите като информация никой не знае. Най-лошото е, че тази мода с облъчването се разпространява, засягайки домати, спанак и други култури, в които предполагам пак са открили някакъв “здравословен проблем” ако не се третират.

Звучи ми направо като филм на ужасите, но най-важното е да си запазим спокойствието и да сме единни. Тогава всичко си идва на мястото.

Поздравления за победата в тази нелека борба с алергията. Дай боже да се елиминира не само следствието ами и причината за появата, та да можете да си берете спокойно коприва без да Ви е грижа за кожата 😉

По-горната странна квалификация се отнася за Монсанто, малко май не се разбира… Извинете ме!

А исках да добавя, содата  ми помогна на половината част от тялото, явно имах два проблема на веднъж, та наистина загоряха една част от петната. А с другите се справих, пак по “повика на мисълта”, мед с канела. Четох, че това е естествен метод за просветляване на коси. Оттам и реших да пробвам за успокояване на кожата и свърши работа.

http://www.bacillusbulgaricus.com/

Аз ползвам този продукт, за да си правя кисело мляко.
Иначе идеята за ядковото мляко е много добра, но не съм “узряла” някак си да го правя. Събирам, малко по-малко информация, става бавно. Тия дни гледах дехидраторите. И там малко ми е мътно, но ще се справя! 
Гледам да купувам и прясно мляко, без антибиотици и растежни хормони, но откакто Монсанто съди производителите на мляко, че пишат тази информация, гледам, пишат вече само “органично”, което определено не ми харесва, защото си е чиста димна завеса. Но това е друга тема, болна и много страшна, ще ни оправдаят ли децата, за наследството, което им оставяме. Дано природата е с нас, да се справим с тия изроди, извинете ме за … но нямам друго определение…

Само не ми казвайте, че има и неприродна сода, че ми е писссснало от ментета.  Защото, като видях че има бакпулвер без алуминий, ми светна, че има бакпулвер СЪС алуминий?!!!
Незнам, мисля, че суровоядците не се интересуват от това, но нали сайта не е ограничен, за споделяне на информация…
Лек ден Монреал и България!

Desi82,

Радвам се, че сме успяли да намерим липсващата информация и да запълним празнините. Содата в действителност фигурира в доста комерсиални продукти (избелващите до блясък пасти за зъби, ексфолиращите маски за лице и тяло, различните избелващи кухненски препарати, препарати за почистване на прозорци, фаянс, теракота и т.н) и не виждам абсолютно никаква причина да не се възползваме и ние в домашни условия.

Позволих си да продължа проучването за да проследя метода на добиване/производство на хлябната сода. Оказа се, че в природата хлябната сода е една от съставките в редица водни резервоари (реки, езера и ручеи). В Америка са най-големите природни залежи на минерала “ТРОНА“, от който се произвежда готварската сода чрез разреждане на минерала във вода и добавяне на въглероден диоксид.

От гледна точка на историята, според учени и археолози содата е била използвана в древен Рим за почистване и блясък на кралските прибори, маски и накити. Ето още едно доказателство за мъдростта на древните поколения 🙂 .

Чудесна статия! Най-после да се появи и на български информация за содата! Аз от около 10 месеца я използвам за почистване на зъбите и съм много доволна. Също така за ексфолиране на тялото и лицето.

Здравей, Ванн!

Радвам се, че содата е помогнала да “охлади страстите” но по-скоро трябва да се опитаме да елиминираме причините за тази алергия отколкото последствията. Разбира се това ще отнеме малко повече време, но в крайна сметка следващия път ще можеш да си береш спокойно коприва без да ти пука за обриви и т.н.

Бих те посъветвал обаче да се опиташ да замениш киселото мляко с ядково кремче или нещо друго, защото макар да има частично полза от бактериите в него, не се знае дали наистина има лактобацилус булгарикум, бифидус есенсис или някакви други заместители. В крайна сметка кисело мляко може да се приготвя по същата технология и от ядкови млека плюс добавяне на по-горе упоменатите бактерии, които се продават в изолиран вид. Ето тогава вече ще е нещо здравословно и супер полезно както за стомашно чревния тракт, така и за организма като цяло.

Относно регенерацията, аз си го обяснявам по следния начин: всяка клетка си има своя форма и функции. Ако нещо от тези критерии (разбира се това е накратко обяснението) се промени, то тогава организма приема клетката като енергоконсуматор и ще се опита да я замени с нова, която функционира на 100%. Предполагам, че всеки орган си има определен брой клетки, и когато една клетка умре, на нейно място се появява нова. За появата на нова клетка е необходима енергия, която се опитваме да доставим на организма като се храним със сурова храна (ензимите са живи в продуктите и на организма не му се налага да ги синтезира, за да превари храната и извлече полезните вещества).

Опитайте да се придържате към повече сурова храна (особено лятото не е никак трудно с предлаганите навсякъде салатки) и ако е възможно временно да намалите животинските продукти (месо, яйца, прясно мляко, мазнини и т.н). В този случай ще помогнете на организма да се пребори с мъртвите и нефункциониращи клетки както и да ги разпознава 🙂

Поздрави и максимално бързо пълно възстановяване!

Содата в къщи свърши и отидох да си взема пак, защото не се знае, знае ли се.
Това за пълна регенерация на клетките, …, днес се зачетох в една руска книга. Винаги ми е било интересно, как по точно става тая регенерация, всеки орган си има план за това?
Или , струва ми се, това е още една от темите, след СоДаТа
Благодаря за съветите, купих си и три кофички кисело мляко и мед, това ще ми е яденето утре!
Лек ден на всички!
А содата, наистина помогна!

Здравей, Ванн!

За бързо облекчаване на болката можеш да предприемаш содени вани (1/2 чаша хлябна сода се изсипва във ваната под струйника, след което се пълни нормално количество приятно топла вода за тялото (изсипва се под струйника за да се подпомогне ефикасното и бързо разтваряне на содата). Така не стига че ще усещате приятния ефект на топлата вана, ами и докато излезнете и ще сте забравили за неприятните усещания от обрива.

Друг вариант е да се направи кондензиран соден разтвор, който се приготвя чрез разтваряне на 3 части хлябна сода в една част вода. С помощта на памук се намазват обринатите части на тялото и се оставя разтворът да подейства. При нанасяне, водата от сместа бързо се поглъща от кожата и много скоро се получава бяла коричка (содените остатъци), затова е добре да не се движат много проблемните участъци. Докато се появи бялата коричка и вече ще сте забравили за сърбежите.

Друг е въпросът, че тези медикаменти лекуват последствията от сърбежите, но не оправят причината за появата им. Алергиите засягат значителна част от населението в цял свят и има много такива, които се “отключват” на различни етапи от живота. За никого не е тайна, че тези алергични реакции на моменти може да са дори животозастрашаващи и е добре да им се обръща достатъчно внимание.

Разбира се има и светлина в тунела – при едно правилно и природосъобразно хранене, всичките проблеми много скоро се разрешават чрез самолечението на организма при достатъчни количества остатъчна енергия в тялото.  По-ефикасна форма за бързи резултати е водо- и соколечението, при което се получава пълна регенерация на клетките и тъканите, както и възстановяване на нарушените телесни функции.

Поздрави и по-бързо оздравяване!

Седнах на компютъра, защото точно за содата исках да намеря повече информация.
От седмица съм с диагноза за копривна треска, имам много подутини, страшно сърби и изобщо, непълноценност цяла седмица.
Снощи, по повика на мисленето, станах посред нощите и със сода се натърках навсякъде , горещ душ, така просто ми олеква и на сутринта, макар и кожа като шкурка, ми е по спокойно. Изписаха ми лекарства, за които като чета, че то вредата е по-голяма от ползата. да не говорим, че ми изтръпнаха лявата ръка и крак, за малко, но не беше ми се случвало от няколко месеца и се бях успокоила, ами и жлъчката, като че ли се преви на две.
Затова и седнах да видя, дали ако спра тия лекарства, няма да се спася със сода или билки. Лошото е, че пише, че ако спра лекарствата, не се знаело, накъде ще ми избие проблема. Аз два дена не ги пих, но след като лицето ми стана във формата на сплескана пластмасова чиния, окото ми се затвори и ме хвана страх, да не иде и към ушите и … ами, започнах пак лекарствата. Но като ги пия и час след това, пак сърбежи. Спадна ми отока, но се чудя, дали от среднощното къпане със сода или от тия странни лекарства.
 И утре ми е делемата, какво да правя. Освен по половинка да вземам, та да не разсърдя лекарството.
Затова тук ми стана интересно, че содата извлича и неутрализира отровата. Аз брах коприва и никога преди не съм имала проблеми. Но тоя път, направо не е за вярване…
Дали някъде няма да намеря повече информация за това, за дейстието на содата при сърбежи. Макар това тук да е доста добро.
Време е за содата, че не се трае…
С радост, че ви има, Ванн

Здравей, Милен!

Виждам, че с теб не само сме на едно мнение, ами сме и адаши (май и вижданията ни за храната съвпадат 😉 ).  Не мога и не искам да си приписвам заслугата, защото статията е наистина прекрасна и заслужава уважението авторът, който я е написал. Преводът е най-малкото, което можем да направим именно в името на здравето на всички. В крайна сметка нали все отнякъде трябва да започнем да се променяме към по-добро.

Кейти, особено важно е приема на хлябна сода (натриев бикарбонат) да се избягва час преди хранене именно поради нейното свойство да неутрализира киселините в стомаха. Представи си какво би се получило при един здрав организъм, който има хранителен режим – киселината се подготвя/синтезира предваритлено за да може да е налице по време на храненето. Приема на сода ще неутрализира тези киселини и това ще влоши значително усвояването и разграждането на градивните елементи от които телата ни се нуждаят. Ако човек се храни правилно, не би следвало да приема ежедневно това вълшебно прахче, тъй като е добре човек да усеща всяка една промяна в организмът си. Например ако имате изведнъж киселини, ще сте наясно какво сте яли последно, защо са се появили, какво означава това и т.н. Ако ги “убиете” с хлябната сода може да пропуснете някой от “разговорите” с тялото си. Затова моето виждане е да се приема хлябна сода орално в случай на повишена киселинност, по време на пречистване и т.н (освен в случаи на противопоказност – това трябва да се съгласува с личния лекар). Аз лично прибягвам до хлябната сода когато се появят киселини или тежест в стомаха, макар че за тежест в стомаха е по-добре да се взимат 1-2 с.л. шведска горчивка.

Поздрави и на двама Ви и крепко здраве на всеки един, който поне се е заинтерисувал в тази насока. Правите много за себе си и това всичко ще Ви се връща!

Благодаря за интересната и полезна статия.  Не можах да разбера защо не е хубаво да се приема един час преди хранене? Може би е един час след хранене? От утре започвам да слагам по половин лъжичка хлебна сода в сутрешния си чай.
Предполагам, че няма да има проблем да се дава и на малки деца.

Много полезна информация!

Алкално-киселинния баланс в човешкото тяло е изключително важен за здравословното състояние на човека, но за съжаление за него се говори много малко. Съвсем естествено е когато човек поддържа постоянно киселинна среда в организма си той да започне да се саморазяжда отвътре. Такава среда в днешно време се поддържа много лесно чрез ядене на киселинните боклуци от супермаркетите. Колното повече е обработена една храна, толкова по-киселинна е тя, а “храни” като месото са си сярна киселина по природа. Истината е в суровата необработена (топлинно и химически) храна.

Евала на този, който се е сетил и публикувал (превел) тази статия! Разпространявайте я!

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort