• Home
  • Пречистване – Ден 1
0 0
Пречистване – Ден 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Пречистване – Ден 1

Directions

Share

Здравейте, приятели!

Както бях споменал в едно от предишните съобщения до всички вас, във връзка със започналите от 15 Юни Петрови пости, реших от тази седмица да се подложа на седем дневно пречистване, като през това време няма да консумирам никаква твърда или течна храна, а само Хуск (Powdered Psyllium Husk) – фибри, които при допир с вода набъбват многократно. Не успях да започна 15 дневно пречистване, поради първия рожден ден на втория ни потомец. Съгласно българските обичаи и традиции, постите траят 14 дена (от 15ти юни до 29ти), като през това време не се устройват веселби, пиршества и не се консумира никаква животинска храна. Последното беше лесно изпълнимо като се има предвид суровия начин на живот, който водим цялото семейство, но не можеше да не отпразнуваме рождения ден.

Понеже много пъти сме получавали писма по електронната поща, в която потребители искат малко повече информация за пречистването на организма, за здравословно сваляне на килограми, мнения и настроения по време на постите, реших да описвам всеки ден какви настроения и мисли ме спохождат. Надявам се, че ще бъде интересно и на вас поне толкова, колкото ще бъде за мен самия това ново за мен изживяване. И преди ми се е случвало да пропускам няколко хранения, затрупан от работа, но този път е по-различно, защото този път съм доста по-наясно със ситуацията, а и една чаена лъжичка от въпросния хуск, разтворена в чаша хладка вода е достатъчна да надуе стомаха на човек до такава степен, сякаш е преял. Тъй като винаги съм смятал, че и аз като много други хора се храня по навик, за да си угодя и така нататъка, този път наистина организмът ще си почине и ще има възможност за едно качествено изхвърляне на токсини, отпадъци и прочие.

Между другото докато пиша тази статия, вече съм в края на първия изминал ден на “пости”. Днес сутринта закусих с една чаша хуск и една допълнителна чаша вода (по инструкция, след приемане на доза фибри, се препоръчва да се изпие непосредствено още една чаша вода, за да се избегне прекалено набъбване в стомаха). Може би Ви е интересно, какъв е вкуса на тези фибри. Еми няма някакъв характерен вкус, по-скоро ми наподобява на фино смляна стърготина. На обед реших, да подпомогна още малко организма, като този път изстисках сока на един лимон и го добавих в чашата с хуск. За мое учудване, сместа не се сгъсти както обикновено и можеше лесно да бъде изпита. Поех поредната чаша вода и се заех отново да работя над любимия Ви сайт, който, предполагам вече сте забелязали, е с доста променен дизайн и изцяло обновен – както обещахме по-рано. Нямам някакви тежки терзания за храна или да ми липсва, макар че половинката си беше приготвила доза от любимото на всички в нашето семейство Гуакамоле. Усещам обаче празнота в стомаха в момента, което предполагам се дължи на реакцията между лимоновия сок и хуска. Винаги след консумация на това пречистващо “кремче” съм се чуствал сериозно преял, но не и този път. Затова реших, малко преди вечеря, да си изпия чаша топла вода с лимоновия сок, след което да почина малко време и да си изям вечерята.

Това, което обаче ми направи силно впечатление за момента е прекалено честото ходене по малка нужда. Убеден съм, че количествата изхвърлени течности са в пъти повече, от тези на поета вода. Това според мен е симптом на започнало пречистване.

Друг интересен факт е наличието на енергия в мен, макар да прекарах по-голямата част от последните 24 часа пред компютъра, което доведе до дълга безсънна нощ без кафе и чай дори. В момента започвам да усещам лека умора, но се съмнявам това да продължи след като се навечерям.

Пропуснах да отбележа един много важен за мен факт – поставих точка на консумацията на сол! И до ден днешен не мога да си обясня на какво се дължи тази моя пристрастеност към “бялата отрова”, но вече 3ти ден не съм и помислил за нея. Като ще да е промяна, да е пълна. Ще Ви опиша как реших за един ден да се избавя от тази моя страст в живота, защото съм сигурен, че има много хора като мен, които не солят на вкус а на цвят (ако ме разбирате какво искам да кажа 🙂 ).

Засега ще стана, за да си приготвя вечерята, а после ще продължа с писанията за моя първи ден от седем дневната програма за пречистване, която тялото ми само реши да наложи.

Преди да стана обаче искам да отбележа, че този мой “експеримент” в никакъв случай не бива да бъде приеман като начин за бързо сваляне на килограми, идеално пречистване и т.н и да се самоназначава без човек да е наясно какво да очаква и как да се справи. Ако и Вие имате желание да опитате, съветвам Ви първо да се посъветвате с личния си лекар и/или диетолог. А ако сте наясно със цялостното си здравословно състояние и не мислите, че бихте си навредили, ще ми бъде приятно да посрещна подкрепата и в други лица. Все пак споделената мъка е половин мъка 🙂

Ще продължа с писанията малко по-късно. А дотогава, бъдете здрави, обичайте се и се радвайте на всичко налично, защото единствено проментие в този живот са постоянни.

(Visited 9,185 times, 1 visits today)

admin

previous
Пролетно суши
next
Ориенталска баклава
previous
Пролетно суши
next
Ориенталска баклава

10 Comments Hide Comments

Благодаря за отговора. Ето на какво попаднах за глината цитат от тук http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html

“………Зелената хумата съдържа много калций. Калция се усвоява с магнезий, ако няма достатъчно магнезий в храната, калция не може да се усвои и се депозира в някои органи като черен дроб, бъбреци и други. Най много магнезий има в тиквените семки. Дневната нужда от магнезий за жени е 320 мг., а за мъже 420 мг.

Най добрата зелена хума и с доказан произход е от Германия и Франция, а също от Бентон, Съединените Щати. Може да търсите Bentonite, течен разтвор на зелена хума или на A.Fogel, швейцарска фирма с гарантирано качество на зелената хума. Продава се на прах в опаковки по 450 гр и 900 гр. В България не зная дали се продава.

Може да се пие също хумена вода(от зелена хума само). В един литър вода се слага една чаена лъжичка течна хума и се оставя 24 часа докато се утаи.
Обърнете внимание на резултатите първата седмица и след това постепенно увеличавайте дозата до не повече от 4 пъти на ден. Приемайте хумата на гладно с вода или по начина, който е описан по горе (става въпрос за зелена хума, псилиум и зехтин)
Някои обяснения как действа зелената хума.
Вътрешно приета, хумата подпомага чревната система за елиминиране на токсините. Бентонит глината, се състои от голям брой малки тромбоцити (малки тела с плоска повърхност), с отрицателни електрически заряди на техните плоски повърхности и положителни заряди на техните краища. Когато бентонит глината абсорбира водата, тя набъбва и се разтваря, като силно пореста гъба. Токсините се въвличат в тези пространства чрез електрическо привличане и обвързване. В действителност, според канадски вестник по микробиология, глиненият бентонит може да привлича патогенни вируси, както и хербициди и пестициди. В крайна сметка, бентонита елиминира от организма токсините. Трябва да се наблюдавате и да бъдете внимателни по време и на тази програма. При наличии на сериозни симптоми, спрете я за известно време.”

Здравей, Ани.

Това е доста труден за нас въпрос относно намирането на бентонит в България, тъй като моето лично издирване ме доведе до фирма производител “Бентонит АД”, която вече не е съществуваща съгласно информацията в Интернет. Доколкото разбрах потребител във форума се е снабдил със зелена глина, която се пие и има подобен благоприятен ефект, но за момента никой не е споделил, че е намерил прахчето от вулканична лава (бентонита). Започвам да се замислям дали да не организираме доставки до България на тези ценни продукти, но доставката ще оскъпи неимоверно много цената за съжаление.

Ако някой знае откъде може да се набави бентонит, нека помага!

Здравейте,
Къде в България може да се купи бентонит за пиене? Потърсих с гугъла, но не намерих.

Здравей, Лина!

По принцип хускът се приема по възможност два пъти на ден – сутрин и привечер. Правилно е вашето мнение, че след прием на хуск (самостоятелно или в комбинация с бентонит) се препоръчва консумацията на поне още 2-3 чаши филтрирана/минерална или изворна вода. Именно по тази причина не мисля, че е добре да се пие преди лягане, защото едно, че няма да може да си набавите необходимите количества вода докато спите и второ, че няма нужда червата Ви да са пълни по време на нощното телесно чистене.

Хускът се препоръчва по време на различните видове разтоварвания именно поради неговото прекрасно свойство да действа като шкурка за стените на червото. Поради образуването на слузеста полугъста маса, той с лекота поема част от отделящите се по време на разтоварванията токсини. Ако човек има желание да приема хуск по време на традиционния си хранителен режим, то тогава може спокойно да го използва като съставка към различните пайове, крекери, мусове и т.н.

Здравей, Лина! 🙂
Ние взимахме хуск по 1с.л. сутрин преди всякакви сокове и разтворена заедно с бенотнита в чаша вода. След това се изпива още една чаша вода. И тъй като след такива количества не ни беше до сок, изчаквахме около час. И не сме приемали всеки ден хуск.
По принцип в програмата свързана със соковото разтоварване се препоръчва приема на хуск да е 2 пъти дневно и е като допълващ елемент към клизмата за качествено пречистване. Ние клизми не сме правили.
Според мен не е удачно да вземеш хуск и да си легнеш.

Здравейте! А как се приема хуска?Четох,че за възрастни е до 3ч.л. на ден.Преди храна ли,и колко време преди храна,или след храна?И кога да е последния прием на хуск,з-то след това мисля,че трябва да се пие много вода,а ако е късно вечерта ще се наложи през ноща да се ходи до VC. Още нещо-става ли вечерта да се пие хуск и да си легна без да пия вода-няма ли да доведе до запичане това!Благодаря много предварително!

Здравей, Таня!

Наистина, при някои хора преходът от готвена обща храна към сурова е малко по-сложен от очакваното. Всичко това се дължи на степента на замърсяване и цялостното състояние на тялото, както и на факта, че увеличаването на фибрите при консумацията на сурова храна довежда до образуването на газове в началната фаза. Дайте си време и не се притеснявайте за странните понякога усещания, стига те да не продължават седмици, месеци и т.н. Обикновено стомашния дискомфорт и газовете в червата преминават за седмица-две, след което изчезват завинаги. Доколкото съм имал допир с приятели и колеги с хемороидни проблеми знам,че е добре да се избягват първоначално силно пикантните подправки и лютите чушки, както и тежките запържени ястия. Едно от прекрасните неща на суровата храна е, че при консумацията и поемаме големи количества влага и фибри, което способства за значителното подобряване на движението на фекалните маси в червата (перисталтиката). Ако не се налага едно изхождане да е съпроводено със сериозни напъни би следвало тялото да започне едно качествено и перманентно регенериране на аналните образувания. Ще трябва да се поразровя по-надълбоко, за да мога да Ви препоръчам конкретни продукти/храни, които не само ще спрат усещането за дискомфорт/болките, но и ще Ви помагат да си възвърнете идеалното здраве без абсолютно никакви хирургически намеси и/или медикаментоза. Едно е сигурно – опитайте се да консумирате повече прясно изстискани сокове от зеленолистни по ваш избор, тъй като тяхната консумация ще намали енергоразходите и ще стимулира тялото да насочи всички “сили” към регенерирането на клетките.

Другото нещо, което ВИНАГИ съветваме е да не се укорявате, ако сте си похапнали храна от стария режим. Все пак е редно да се разбере, че това, което сте предприели си е една перманентна промяна и не е нито хубаво, нито технически възможно човек да забрави навиците си от миналото (поне в повечето случаи!). Давайте си време, но не се отказвайте. В началото можете да си водите записки за цялостното Ви състояние в емоционален, психически и енергиен аспект. Така след седмица-две вече ще можете да сравните състоянието си и да видите истинските резултати.

Намаляването на консумацията на сирене и млечни е съпроводена с увеличаването на приготвянето на различни видове ядкови сиренца, пастети и т.н., които да заместят добре познатите Ви вече вкусове. И там понякога не става за ден, но със сигурност става, ако си дадете мъничко време. И ние с Вери преди 2-3 години не сядахме почти без сирене/кашкавал на масата, но сега дори не се сещам за него освен като имаме запитване от потребители/приятели по темата. Всичко се променя и ако преди са ви потичали слюнки при мисълта за пържени картофки (не много подходящ пример, но .. 🙂 ), след време може да се случва същото при мисълта за съвсем друга и то вече сурова храна.

Дайте си време и по възможност заделете една част от него да откриете своите лични предпочитания и вкусове в суровата кухня!

Здравейте, преди месец и половина се опитах да направя житната диета на Петър Дънов, но издържах само три дни и на четвъртия се захраних. Не можах да продължа, тъй като на моменти се разтрепервах, болеше ме главата и ми се виеше свят. Предполагам, че ми е падала кръвната захар и кръвното. Вечер ми се сковаваше врата и ми се сближаваха границите на кръвното, по-точно вдигаше се долната. Отдавам този дискомфорт на отделянето на токсини. Причината да опитам диетата е упорития запек, който доведе и до хемороиди. На втория ден имах страхотен резултат – две изхождания без проблем. Изчетох всичко, което сте написали и за себе си стигам до извода, че за да прилагам диета или нещо по-драстично, не трябва да ходя на работа и трябва да си почивам, което сега е невъзможно. Затова като начало почти спрях месото, хляба и фабричните сладкиши по пътя към суровоядството. От месец готвя само постно, но го “подправяме” със сирене и кашкавал, по-рядко с мляко и яйца. Явно нещата трябва да станат бавно, защото суровата храна ми дразни стомаха. Миналата пролет лекувах бактериална язва , която би трябвало да е калцирала, но от време на време не се чувствам добре. Тази сутрин си направих овесени ядки с мед, банан и сусамов тахан и не ми се отрази добре. Приемам съвети за прехода.
Благодаря за всичко, до което имах възможност да се докосна в сайта.

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kayseri escort aydın escort denizli escort çanakkale escort bursa escort